Museum van Loon

In de kamer met blauwe muren staat luxe meubilair, roze sjieke stoelen en gedecoreerde kasten. Aan de muur hangen grote schilderijen van mensen

In het hart van de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum Van Loon, een schitterend woonhuis dat in 1672 werd ontworpen door de architect Adriaen Dortsman. De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het huis ademt nog de sfeer uit van de rijkdom die de stad in die tijd beleefde. In de kamers vindt u portretten, schitterend meubilair, fraai zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen. Achter het huis ligt een prachtige tuin. De tuin is aangelegd in de stijl van de 17e eeuw en wordt afgesloten door de fraaie gevelwand van het koetshuis. Een uniek geheel dat u nergens anders meer in deze originele staat aantreft. Wie een kijkje wil nemen achter de gevels van de wereldberoemde grachtengordel, moet beslist een bezoek brengen aan het museum. Vanwege een tijdelijke tentoonstelling is de vaste opstelling in de stijlkamers van april t/m juli 2023 niet zichtbaar.

Locatie:Keizersgracht 672, 1017 ET Amsterdam
Routebeschijving
Website:https://www.museumvanloon.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Geleidehonden toegestaan
  • Hulp of begeleiding mogelijk

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het Museum van Loon organiseert rondleidingen voor blinden en slechtzienden, zie voor meer informatie en de data hun website. Lees ook het interview over hoe de rondleidingen tot stand zijn gekomen.

One thought on “Museum van Loon

  1. Dit museum is beslist een bezoek waard en is goed toegankelijk, wel veel trappen natuurlijk, dus niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
    Je wordt er vriendelijk ontvangen en onze gids, Tristan, heeft zijn uiterste best gedaan om mij zoveel mogelijk van het bezoek te laten genieten en zoveel mogelijk mee te laten beleven van wat er zoal te zien is.

    Lees het uitgebreide verslag van Anita en Karline op onze site:
    https://www.orenenogentekort.nl/ons-bezoek-aan-het-van-loonmuseum/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud