Zintuiglijke stadswandelingen

Genieten doe je met al je zintuigen

Wij vinden dat iedereen de mogelijkheid moeten hebben om te allen tijde optimaal van stadswandelingen te kunnen genieten. Een stad kun je immers niet alleen zien, maar ook horen, voelen, proeven en ruiken. Door alle zintuigen te prikkelen wordt de beleving nog mooier. De herinnering van de stad blijft nog beter hangen. Onze stadswandelingen zijn niet alleen het verhaal van de gids, maar het delen van ervaringen met elkaar. Daarnaast maken we een combinatie van het beleven van kunst, poëzie, architectuur en de kennis over de stad.

Hands-on Tours

Tijdens onze Hands-on tours, wordt het verhaal van de stad verteld in gebaren en beleef je de stad vanuit het oogpunt van iemand die niet of niet goed kan horen.

Bekijk ons aanbod:

Closed-eyes Tours

Tijdens onze Closed-eyes tours, laten wij je de stad beleven door er niet alleen naar te kijken, maar al je zintuigen te gebruiken.

Bekijk ons aanbod:

BiG Tours

Kunst ontdekken in de openbare ruimte met al je zintuigen, dat is wat we doen tijdens de BiG Tours.

Bekijk ons aanbod:

Je kunt de BiG wandelingen ook zelfstandig doen met de izi.Travel app


Gidsen die uit eigen ervaring spreken

Onze gidsen hebben veelal een visuele- en/of auditieve beperking. Zij vertellen hun verhaal vanuit hun eigen beleving en laten je op creatieve manier ervaren hoe het is om de stad te beleven als een van je zintuigen niet goed werkt. Je kunt zelf kiezen of je tijdens de wandeling op pad wilt met een gids met een visuele beperking, of een gids die doof is en zijn verhaal in gebarentaal vertelt, samen met een tolk.

Maak alvast eens kennis met onze gidsen. Zij stellen zich graag aan je voor in een video.


Onze stadswandelingen zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van:

En andere gulle gevers die met een financiële of materiële bijdragen ons project steunen.

Ga naar de inhoud