Welkom bij Stichting Oren en Ogen Tekort

Maak kennis met ons complete team

Als vrijwilligers zetten we ons met hart en ziel in voor de stichting, dat doen we niet alleen met het bestuur, maar met een groeiend team van enthousiastelingen. We hebben inmiddels experts op het gebied van toegankelijke musea, rondleidingen in gebarentaal, zintuiglijke belevingen en HR. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar ook hoe meer werk we kunnen verzetten. Dus heb jij een talent? Misschien kun je die dan wel voor ons inzetten en wordt jij onderdeel van deze gezellige groep hieronder. Neem gerust contact met ons op. Of bekijk onze vacatures.

Van links naar rechts op de bovenste rij: Kirsten, Gera, Katinka, Marieck, Mirjam, Iris, Marianne, Adde, Sjoukje, Kachiri en Edwin. En daarvoor van links naar rehts Elvera, Marijke en Karin.

Wat we allemaal doen

Als stichting zetten wij ons in om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor mensen met een visuele- en/of auditieve beperking. Dit doen we door zelf aanbod te creëren maar ook door organisaties in het culturele veld hierbij te helpen.

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

Stadswandelingen

We ontwikkelen zintuiglijke stadswandelingen die je kunt beleven met al je zintuigen. Deze wandelingen worden o.a. gegeven door onze slechtzienden en dove stadsgidsen. Vanuit hun eigen ervaring kunnen zij je nog beter laten ervaren dat je een stad niet alleen kunt zien en horen, maar ook kunt voelen, ruiken en proeven.

Beeld in Geluid

Kunst in de openbare ruimte is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bewonderen. Maar voor mensen die blind of slechtziend zijn, is dat niet zo makkelijk. Met behulp van de beeldbeschrijvingen van Beeld in Geluid kunnen zij ook van deze kunst genieten en samen met zienden in gesprek over wat het voorstelt.

Losse events

Niet iedere culturele organisatie heeft de middelen om standaard aangepaste programma’s aan te bieden zodat ze toegankelijk zijn voor mensen met een visuele- en/of auditieve beperking. Daarom helpen we ook graag bij het ontwikkelen en uitvoeren van tijdelijk aanbod. Zoals rondleidingen, bewustwordingsworkshops of leuke creatieve activiteiten.

Museum4all

Niet elk museum laat duidelijk zien op zijn website wat ze doen aan toegankelijkheid. Wij zijn dan ook reuze blij met onze online museumgids Museum4all. In slechts 2 muisklikken heb je de toegankelijke informatie van een museum in beeld en kun je vandaar uit doorklikken naar de website van het museum om die verder te ontdekken.

Wil je meer weten over hoe stichting Oren en Ogen Tekort is ontstaan?

Lees dan hier ons verhaal over de geschiedenis van de stichting.

Ga naar de inhoud