Rondleiding Beelden aan Zee

Rondleidingen voor blinden en slechtzienden in museum Beelden aan Zee in Scheveningen bij de tentoonstellingen If not now, when? – Collection Max Vorst én Per Abramsen – Delighted Flashback.

Op zaterdag 11 mei, 8 juni, 6 juli, 10 augustus en 7 september 2024, aanvang om 11:00 uur. 

Museum Beelden aan Zee presenteert tot en met 8 september de internationale groepstentoonstelling If not now, when? met een selectie van ruim zeventig sculpturen en installaties uit de collectie van kunstverzamelaar Max Vorst. De tentoonstelling geeft een indrukwekkend beeld van de ontwikkelingen in de hedendaagse beeldhouwkunst in de eenentwintigste eeuw en toont de diversiteit, originaliteit en hoge kwaliteit van één van de belangrijkste particuliere kunstverzamelingen in Nederland.

De rondleiding Binnen Handbereik wordt gestart met een voelsessie, waarbij er toelichting wordt gegeven op de uiteenlopende materialen die zijn gebruikt door de kunstenaars. Daarnaast gaan we in op de thema’s als het hedendaagse mensbeeld, abstractie, constructie en het vervagen van tijd. Een aantal werken mogen we met handschoenen aanraken, zoals het werk van Thomas Houseago en George Condo. 

Ook brengen we een bezoek aan de tentoonstelling Delighted Flashback met werk van de Rotterdamse beeldhouwer Per Abramsen. De stijl van de beeldhouwer ontwikkelde zich in de jaren zeventig van abstract naar figuratief waarbij hij in zijn zogenaamde ‘tafelbeelden’ sociaal maatschappelijke principes verwerkte. In de presentatie van een vijftiental sculpturen nemen deze tafels, die hij een belangrijke, symbolische plaats in het mensenleven toedichtte, een prominente plek in. 

Kosten voor deze bijeenkomst: 7,50 euro per persoon (ook voor begeleiders), exclusief entree, inclusief koffie/thee bij aanvang.

Aanvang van de bijeenkomst: 11:00 uur.

Duur van de bijeenkomst: ca. 1,5 uur. 

Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleider rondgelopen. 

Wijze van aanmelden:Mail of bel museum Beelden aan Zee via info@beeldenaanzee.nl of 070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Gegevens museum Beelden aan Zee:

–    Adres: Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen.

–    E-mail: info@beeldenaanzee.nl

–    Telefoon: 070 3585857

–    Info: www.beeldenaanzee.nl

Entree:

De entreeprijzen zijn: 

  • Met Museumkaart, Vriendenloterij VIP-kaart of Ooievaarspas: gratis.
  • Zonder kortingskaart: volwassenen 17,50 euro.
  • De begeleider heeft gratis toegang.

Openbaar vervoer

Vanuit station Den Haag Centraal kunt u tram 9 nemen, richting Scheveningen Noord, aankomst bij halte Circustheater na ca. 12 minuten. Vanaf daar is het ca. 4 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte richting de Gevers Deynootweg, steek deze over en loop vervolgens naar links langs deze weg tot aan de tweede straat rechts, de Harteveltstraat. Het museum ligt na ca. 50 meter aan uw linkerhand.

Of neem vanuit station Den Haag Centraal op het busplatform bovenin het station HTM-stadsbus 22 richting Den Haag Duindorp, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat. 

Vanuit station Den Haag Holland Spoor kunt u tram 1 nemen, richting Scheveningen Noord, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat.

N.B. Voor de ingang van het museum gaat vanaf straatniveau een trap naar boven. De treden zijn gemarkeerd. Er kan ook van een rolstoellift gebruik gemaakt worden.

Parkeren
In de straten rondom het museum, kunt u alleen parkeren voor een dagtarief van €50,-. 

Om de hoek van de ingang van het museum zijn er twee invalideplekken, met een invalidepas kunt u hier gratis parkeren. Er wordt streng gecontroleerd, we adviseren u gebruik te maken van de verschillende parkeergarages in de omgeving van het museum.