Rondleidingen tentoonstelling Tom Claassen

Rondleidingen voor blinden en slechtzienden in museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

Op zaterdag 3 februari en zaterdag 2 maart, aanvang om 11:00 uur.

Dit najaar toont museum Beelden aan Zee het werk van beeldhouwer Tom Claassen (1964). Claassen zoekt in zijn sculpturen naar de essentie van de vorm. Door het tonen van de archetypische kenmerken van mensen, dieren en objecten reikt hij net voldoende handvatten aan om de voorstelling te kunnen herkennen. Veel werken zijn van groot formaat. Ze hebben vaak ronde, zachte vormen en zijn veelal uitgevoerd in harde materialen als brons, hout, aluminium, kunststof en beton. Behalve humoristisch, zijn de beelden ook vaak vertederend, onbeholpen en soms tragisch.

De meeste beelden in de tentoonstelling Tom Claassen mogen tijdens de speciale rondleidingen worden aangeraakt. De rondleiding wordt gestart met een voelsessie, waarbij toelichting wordt gegeven op het werkproces van de kunstenaar, de verschillende materialen en de simplistische vormen. Enkele kleinere werken van de kunstenaar komen aan bod tijdens de voelsessie, in de tentoonstelling lopen we langs en tussen de grotere werken.

Kosten voor deze bijeenkomst: 7,50 euro per persoon (ook voor begeleiders), exclusief entree, inclusief koffie/thee bij aanvang.
Aanvang van de bijeenkomst: 11:00 uur.
Duur van de bijeenkomst: ca. 1,5 uur.
Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleider rondgelopen.

Wijze van aanmelden:
Mail of bel museum Beelden aan Zee via info@beeldenaanzee.nl of 070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Gegevens museum Beelden aan Zee:
–    Adres: Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen.
–    E-mail: info@beeldenaanzee.nl
–    Telefoon: 070 3585857
–    Info: www.beeldenaanzee.nl

Entree: De entreeprijzen zijn:

  • Met Museumkaart, Vriendenloterij VIP-kaart of Ooievaarspas: gratis.
  • Zonder kortingskaart: volwassenen 17,50 euro.
  • De begeleider heeft gratis toegang.

Openbaar vervoer:
Vanuit station Den Haag Centraal kunt u tram 9 nemen, richting Scheveningen Noord, aankomst bij halte Circustheater na ca. 12 minuten. Vanaf daar is het ca. 4 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte richting de Gevers Deynootweg, steek deze over en loop vervolgens naar links langs deze weg tot aan de tweede straat rechts, de Harteveltstraat. Het museum ligt na ca. 50 meter aan uw linkerhand.
Of neem vanuit station Den Haag Centraal op het busplatform bovenin het station HTM-stadsbus 22 richting Den Haag Duindorp, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat.
Vanuit station Den Haag Holland Spoor kunt u tram 1 nemen, richting Scheveningen Noord, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat.

N.B. Voor de ingang van het museum gaat vanaf straatniveau een trap naar boven. De treden zijn gemarkeerd. Er kan ook van een rolstoellift gebruik gemaakt worden.

Parkeren
In de straten rondom het museum, kunt u alleen parkeren voor een dagtarief van €50,-.
Om de hoek van de ingang van het museum zijn er twee invalideplekken, met een Invalidepas kunt u hier gratis parkeren. Er wordt streng gecontroleerd, we adviseren u gebruik te maken van de verschillende parkeergarages in de omgeving van het museum.