Villa Mondriaan

Een witte villa steekt af tegen de strak blauwe lucht. Bij de ingang staan aan beide zijde groene bomen. Het huis ligt aan een asfaltweg met een stoep erlangs.

Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Minder bekend is dat zijn schilderscarrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde. Hier ontdekte Piet Mondriaan zijn passie voor tekenen en schilderen en werkte hij aan de ontwikkeling van het talent dat hem zou doen uitgroeien tot één van de belangrijkste vernieuwers van de schilderkunst. De jaren waarin zijn kunstenaarschap werd gevormd, bracht Piet Mondriaan door in de Villa aan de Zonnebrink 4. Na een grondige verbouwing is sinds 2013 in deze villa en de naastgelegen panden museum Villa Mondriaan gevestigd. Hier wordt het levensverhaal van Piet Mondriaan verteld.

Locatie:Zonnebrink 4, 7101 NC Winterswijk
Routebeschijving
Website:http://www.villamondriaan.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelvriendelijk
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het museum is rolstoeltoegankelijk. De twee grote tentoonstellingszalen zijn met een lift verbonden. In het voormalige woonhuis is de begane grond te bezichtigen; hier is geen lift aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud