Van Gogh Museum

Het betonnen gebouw dat bestaat uit een aantal vierkante blokken tegen elkaar met op de hoek van het voorste blok een zwart bord met de tekst Van Gogh museum

Nergens ter wereld kun je zo veel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien als in het Van Gogh Museum in Amsterdam. In het museum kun je de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen en zijn schilderijen vergelijken met andere negentiende-eeuwse kunstenaars uit de collectie. Bezoekers kunnen online op de website van het museum kunst verkennen door middel van video. Er zijn onder andere interviews met kunstenaars, conservatoren en restauratoren, en documentaires over kunstwerken en tentoonstellingen.

Locatie:Stadhouderskade 55, 1072 AB Amsterdam
Routebeschijving
Website:http://www.vangoghmuseum.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Rolstoelvriendelijk
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het Van Gogh Museum heeft sinds maart 2015 een speciaal programma voor slechtziende en blinde bezoekers en hun (goed)ziende vrienden, familie en begeleiders: Van Gogh op gevoel. Voel de verftoets van Van Gogh, ruik de geur van Zuid-Frankrijk en luister naar briefcitaten in dit interactieve programma.

Sinds 2016 heeft het programma Van Gogh op gevoel een permanente plek gekregen in het museum. Voel, ruik en luister naar de Zonnebloemen met onder andere de Relievo van het werk.

Rondleiding en workshop

Het programma bestaat uit een interactieve rondleiding en een workshop, waarbij je zintuigen worden aangesproken. Tijdens de rondleiding vertellen speciaal getrainde rondleiders over de vaste collectie en het bijzondere verhaal van Vincent van Gogh. Daarna ga je naar het atelier voor een workshop.

In de workshop voel je Van Goghs verftoets op Relievo’s, de hoogwaardige 3D reliëfreproducties Van Goghs schilderijen. Van Gogh staat bekend om zijn dikke en expressieve verftoets en deze is goed te voelen op de Relievo’s. Daarnaast kun je andere objecten aanraken zoals de maquette van De slaapkamer en schildermateriaal, ruik je de geur van nat gras na een onweersbui en luister je naar Van Goghs eigen woorden.

Het is, naast de regulier ingeplande rondleidingen, ook mogelijk om Van Gogh op gevoel te boeken met een eigen groep van maximaal 12 personen (waarvan vier begeleiders). De kosten voor dit programma zijn € 120,- exclusief entree, en duurt ongeveer twee uur. Entree tot het museum kost € 17 per persoon. Begeleiders kunnen gratis naar binnen, net als bezoekers met een Museumkaart. Aanmelden kan via: reserveringen@vangoghmuseum.nl

Oogtours

Iedere laatste zaterdag van de maand biedt Oogtours een rondleiding aan in één van de drie grote musea op het Museumplein, waaronder het Van Gogh Museum. Deze rondleidingen staan los van het programma Van Gogh op Gevoel dat het museum zelf organiseert.

De zienswijzen hebben het museum bezocht in 2019.

Hier kun je het belevingsverslag van het Van Goghmuseum vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud