Stichting Nagele Expositie/Museum Nagele

Het museum stelt de architectuur centraal in een permanente expositie. Deze expositie gaat in op de ontstaansgeschiedenis van Nagele en haar unieke plaats in de architectuurgeschiedenis van Nederland. Dit geheel kan niet los worden gezien van de oorsprong: het vroegere Nagele, verdronken en verdwenen, de Zuiderzeewet met als resultaat de droogmakerijen, het ontstaan en de realisatie van Noordoostpolder en de relatie en verschilpunten met de overige dorpen in Noordoostpolder. Daarnaast organiseert Museum Nagele elk kwartaal een nieuwe wisselexpositie waarin architectuur en beeldende kunst een belangrijke rol spelen. Sinds 1998 is Museum Nagele gehuisvest in de voormalige rooms-katholieke kerk, die gebouwd is door de architecten T. Taen en T. Nix.

Locatie:Ring 23, 8308 AL Nagele
Routebeschijving
Website:https://museumnagele.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Geleidehonden toegestaan
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelen te leen
  • Rolstoelvriendelijk

Hoe toegankelijk is dit museum?

Museum Nagele is goed toegankelijk voor in-/mindervaliden. Alle ruimten zijn bereikbaar. Daarnaast beschikken we over een aangepast toilet, een rolstoel en een rollator.
De foto’s en video’s met betrekking tot de inpoldering, het ontstaan van Nagele en de Noordoostpolder evenals de wisselexposities zijn goed te zien. De documenten van de permanente expositie liggen op tafels, onder glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud