Stedelijk Museum

Het historische gebouw met de moderne aanbouw waar de entree in is gevestigd. In de volksmond wordt de aanbouw ook wel de badkuip genoemd omdat de vorm er iets van weg heeft.

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een internationaal instituut gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving

Locatie:Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam
Routebeschijving
Website:http://www.stedelijk.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Rolstoelvriendelijk

Hoe toegankelijk is dit museum?

Licht

Het museum is vrij licht, waardoor de kunstwerken goed te zien zijn. Je kunt ze meestal ook goed van dichtbij bekijken

Audiotour

Er is een audiotour beschikbaar in zes talen, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Plus een speciale familietour in het Nederlands en Engels. De tour is verkrijgbaar aan de balie tegenover de garderobe in de hal.

Oogtours

Iedere laatste zaterdag van de maand biedt Oogtours een rondleiding aan in één van de drie grote musea op het Museumplein, waaronder het Stedelijk Museum.

Rolstoelen

Het museum beschikt over liften en invalidentoiletten die geschikt zijn voor rolstoelen en scootmobiels. Verder zijn er bij de ingang voldoende medewerkers om bezoekers in een rolstoel te begeleiden naar de tentoonstellingszalen. Verlaat je het museum, spreek dan gerust een medewerker van het museum aan voor ondersteuning – zij helpen je graag.

Klapstoelen

Naast rolstoelen zijn er ook klapstoeltjes beschikbaar die je op zaal kunt gebruiken. Voor het reserveren van een rolstoel of klapstoeltje kun je contact opnemen met de afdeling Educatie via tel. 020 – 5732 741 of via educatie@stedelijk.nl.

Alzheimer

Het Stedelijk Museum biedt een speciaal programma voor mensen met Alzheimer (en andere vormen van dementie), hun partners en familie: Onvergetelijk Stedelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud