Stadhuismuseum Zierikzee

Achter de rode pannendaken, steekt het grijze dak met imposante toren van het stadhuis af tegen de blauwe lucht. Het dak van de toren is opgebouwd ui verschillende lagen met witte balkonnetjes en loopt uit in een punt. De dakkapellen op het dak hebben sierlijke klokgevels.

Het Stadhuismuseum vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving en dankt zijn naam aan het gebouw waarin het is gehuisvest, namelijk het voormalige stadhuis van Zierikzee. Het gebouw en de collectie tonen de rijkdom van deze oude havenstad. Vanuit Zierikzee werd er met heel Europa intensief handelgedreven in zout en meekrap. De stad was ooit de roem en trots van Schouwen-Duiveland. Scheepsmodellen, oude kaarten, bodemvondsten, zilverwerk, schilderijen en curiosa laten zien hoe dit eiland zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Het grootste object van het museum is het Stadhuis zelf; een monumentaal pand van ruim 450 jaar oud. Dit gebouw was het kloppend hart van het oude Zierikzee. Niet alleen het stadsbestuur zetelde hier, maar ook de rechtbank, het waterschap, de vleeshal en de waag waren in dit gebouw gevestigd. Bijzonder aan het pand zijn o.a. de eikenhouten zolderkapconstructie en de stijlkamers. In de nieuwe tentoonstellingszaal komen de topstukken van de gemeentelijke collectie prachtig bijeen in een verhaal over stad, land en water.

Locatie:Meelstraat 6, 4301 EC Zierikzee
Routebeschijving
Website:https://www.stadhuismuseum.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelen te leen
  • Rolstoelvriendelijk
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het Stadhuismuseum Zierikzee is goed toegankelijk voor in-/mindervaliden. Bijna alle ruimten zijn bereikbaar, al dan niet via lift en/of aangepaste drempels. Daarnaast beschikken we over een aangepast toilet en een rolstoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud