Rijksmuseum Twenthe

Een foto van een van de tentoonstellingszalen met veel schilderijen aan de wand

Rijksmuseum Twenthe bestudeert, presenteert en stimuleert de menselijke verbeelding. Want het is de verbeelding waarmee we vorm en betekenis geven aan onze wereld.

Locatie:Lasondersingel 129-131
Routebeschijving
Website:https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Aanraken toegestaan
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Hulp of begeleiding mogelijk
  • Invalideparkeerplaats
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelen te leen
  • Rolstoelvriendelijk

Hoe toegankelijk is dit museum?

Rijksmuseum Twenthe streeft ernaar om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor alle bezoekers. Twijfel je over jouw bezoek of heb je tips? Neem dan contact met ons op via info@rijksmuseumtwenthe of bel 053 2012000. We horen graag van je!

Voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking:
Er bevinden zich twee invalidenparkeerplaatsen naast de hoofdingang. Met een gehandicaptenparkeerkaart mag je gratis parkeren op alle straatparkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt.

Bij de hoofdingang (naast de trap) is een platformlift. De platformlift heeft geen reling. Je kunt aanbellen (koperen bel aan de muur, links van de trap) om assistentie te krijgen. Daarnaast kun je het nummer van de balie in de hoofdentree bellen voor assistentie. Dit nummer is: 053-2012027

Bezoekers met een loophulpmiddel of rolstoel:
Rijksmuseum Twenthe is goed toegankelijk met rolstoelen, rollators en scootmobielen. Er zijn twee rolstoelen in het museum aanwezig die geleend kunnen worden. Reserveren kan helaas niet. Wij attenderen je erop dat de deuren van het Rijksmuseum Twenthe helaas nog niet automatisch openen. Wij adviseren je om met een begeleider het museum te bezoeken of bij de balie te vragen om assistentie.

Garderobe en toiletten:
Er is een gratis garderobe. De garderobe is toegankelijk voor rolstoelen, er zijn lage kluisjes en lage kapstokken aanwezig. Er staan speciale klapstoeltjes in de garderobe. Mocht je slecht ter been zijn of niet lang kunnen staan dan kun je deze meenemen tijdens je bezoek aan het museum. Verder zijn er mindervaliden toiletten aanwezig.

Gratis entree voor begeleider:
Begeleiders van mensen met een beperking krijgen gratis toegang tot het museum. Jouw gratis ticket als begeleider boek je via de site.

Geleide en hulphonden:
Het museum is toegankelijk met een geleide of hulphond, mits deze aangelijnd is. Er bevinden zich waterbakken voor de hond in het museumcafé.

Horeca:
Het museum café is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel of loophulpmiddel. Echter niet via de binnentuin. Vraag een medewerker om begeleiding naar het café. Mocht je buiten op het terras iets willen nuttigen, dan kunt u dit aangeven bij de entree. Wij reserveren dan een plek op het verharde terras voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud