Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum

Logo openbaar vervoer en Speelgoedmuseum

Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum bevindt zich in het Gildehofje in het oude centrum van Doesburg. Het museum toont historische objecten en is leerzaam voor zowel volwassenen als kinderen. In het museum ontdek je de geschiedenis van het openbaar vervoer in Nederland en in het bijzonder die van de Gelderse Tramwegen in de Achterhoek. Aan de hand van oude gebruiksvoorwerpen, foto’s en prachtige schaalmodellen van oude treinen en bussen krijg je een goed beeld van het openbaar vervoer uit het verleden. Het museum beschikt ook over een grote collectie oud speelgoed. Het speelgoed wordt op een verrassende wijze getoond. Je ziet de geschiedenis van de diverse vormen van speelgoed in etalages van winkels in een klein dorpje. Ook staat antiek speelgoed opgesteld in het interieur van een voormalig speelgoedwinkeltje, dat in het museum is opgenomen. Het interieur van het antieke speelgoedwinkeltje dateert van 1900 en was destijds gevestigd in Meppel. Voor de jongeren is er de mogelijkheid zelf een treinbaan te bedienen. En voor de kleinsten is er een speelhoek.

Locatie:Meipoortstraat 39
Routebeschijving
Website:https://www.ovspeelgoedmuseum.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aanraken toegestaan
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rondleidingen op maat

Hoe toegankelijk is dit museum?

Een aangepaste rondleiding is mogelijk. Een medewerker geeft toelichting en haalt voorwerpen uit de vitrine om aan te raken. Om zeker te zijn dat de juiste persoon hiervoor aanwezig is kan dit alleen op afspraak. Heeft u interesse stuur dan een mail aan info@ovspeelgoedmuseum.nl om een afspraak in te plannen.

One thought on “Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum

  1. Ik heb samen met een vriendin een blindenrondleiding gehad in het OV- en speelgoedmuseum in Doesburg. Het is fijn om de museumstukken van heel dichtbij te bekijken en te voelen. De rondleiding is erg persoonlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud