Natuurmuseum Fryslân

Kinderen voelen aan een van de opgezette dieren in het museum

In het Natuurmuseum ga je op avontuur in de natuur. verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Zelf doen en beleven staan centraal in dit museum.

Locatie:Schoenmakersperk 2, 8911 EM Leeuwarden
Routebeschijving
Website:https://natuurmuseumfryslan.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aanraken toegestaan
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het Natuurmuseum heeft een speciale unit waar je kunt ‘kijken met je handen’: Tastwereld. Vogels zien vliegen of hazen in het land zien lopen is voor de meeste mensen heel gewoon, maar als je niet (goed) kunt zien ben je aangewezen op je andere zintuigen: voelen, horen of ruiken.

Dieren in de natuur zijn best te horen of te ruiken, maar het is niet zo eenvoudig om ze aan te raken. In de Tastwereld van het Natuurmuseum Fryslân kan dat wel. Je mag de dieren heel voorzichtig aanraken, en zelf ontdekken welk dier het zou kunnen zijn.

In het Open Atelier is de preparateur dagelijks aan het werk om dieren op te zetten. Bezoekers zijn hier van harte welkom om vragen te stellen. Er hangen ook allerlei vachten van dieren, van haas tot haai, die gevoeld mogen worden.

Ervaring van een bezoeker

Het gebouw waar de tentoonstellingen zijn, loopt rond een binnenplaats. De binnenplaats is een prettige lichte open ruimte. Het licht is niet overal goed, niet egaal door het hele museum.
Er zijn vriendelijke medewerkers die kort kunnen uitleggen waar welke tentoonstellingen te vinden zijn. De objecten lenen zich minder goed voor het zien, maar er is een geurenkabinetje en er is een ‘Hoe zien blinden’ kabinet waar zienden in het donker beesten kunnen voelen. Dit is natuurlijk ook erg leuk voor minder goed zienden! Er staan zo’n 12 beesten van zeer verschillende soorten, goed uitgebalanceerd.

De opstellingen met primaire kleuren, vaak contrasterende achtergronden zijn fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud