Museum Voorlinden

Een modern gelijkvloers gebouw met licht bruine stenen muren en een ingenieus dak voor de beste lichtval naar binnen staat op een groen vlak grasveld

Museum Voorlinden is sinds september 2016 een nieuw museum voor moderne en hedendaagse kunst in Wassenaar. Het museum is gebouwd op landgoed Voorlinden en ligt tegen de Wassenaarse duinen aan. Een prachtig landschap voor een wandeling voor of na het museumbezoek.

Locatie:Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar
Routebeschijving
Website:http://www.voorlinden.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Invalideparkeerplaats
  • Rolstoelen te leen
  • Rolstoelvriendelijk
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Licht

Op de website van het museum is het volgende te lezen: “De zalen worden verlicht door het immer veranderlijke natuurlijke daglicht dat de kunstwerken tot leven brengt. Het kenmerkende licht van de Hollandse kust valt dankzij ingenieus afgesneden buisjes gedoseerd naar binnen. Een velum en transparant glasdak, waarin indirect LED licht is opgenomen, zorgt ervoor dat zowel op minder zonnige dagen als bij avond de kunstwerken zo natuurlijk mogelijk verlicht worden.” Dit licht zorgt ervoor dat het museum goed toegankelijk is voor bezoekers met minder zicht. De zalen zijn daarbij ruim van opzet, waardoor je veel of juist weinig afstand van de kunstwerken kan nemen.

Wegwijs in het museum

Naast licht en ruimte zijn in het gebouw de voorzieningen goed aangegeven. Ze zitten op een logische plek en zijn goed te vinden. Er zijn veel medewerkers op zaal, die graag meer vertellen over de kunstwerken.

Grote werken

In het museum zijn een aantal zeer grote werken te zien. Deze werken kun je beleven door er doorheen te lopen, zoals het doolhof van Richard Serra of door er onder te gaan staan (het zwembad van Leandro Erlich).

Rolstoelen

Het museum is goed toegankelijk met een rolstoel. Het gebouw is gelijkvloers en voorzien van een speciale entree voor rolstoelen, rollators en kinderbuggy’s. Ook zijn er rolstoelen te leen. Deze zijn gratis, maar niet te reserveren.

De zienswijzen hebben het museum bezocht in 2019.

Hier kun je het belevingsverslag van het Museum Voorlinden vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud