Museum van het Kaartspel & Bridge Museum

Een foto van een beeldje van een beer, zittend op zijn kont. De Beer heeft een rond voorwerp in zijn poten met daarop een hartje, een van de symbolen van een kaartspel

Een curieus maar leuk museum over onder meer één der boeiendste denksporten: Bridge. 's Werelds eerste én enige museum over bridge, werd in 1993 opgericht om de collecties van Gerard Hilte te kunnen tonen. Het museum komt tot leven door de bijzondere en vaak grappige verhalen die door oprichter en vrijwilligers worden verteld. Zo is er een tafel die zelf speelkaarten schudt en uitdeelt, en een kaartdoos welke van een zinkend oorlogsschip werd gered. Vanwege de populariteit van bridge werd er in de loop der jaren door fabrikanten talloze producten op de markt gebracht rondom bridge of met kaartsymbolen. Zoals lucifers, zeep, postzegels, kleding, geheugensteuntjes voor de troef of contract, koffie, snoepgoed. Zelfs bridgekroepoek bestaat! Een bezoekje is leuk voor iedereen! Voor groepen zijn er extra mogelijkheden, zoals bezoek buiten reguliere openingstijden, lezing en een rondleiding met gids.

Locatie:Watertorenlaan 25, 4141 HT Leerdam
Routebeschijving
Website:http://www.bridgemuseum.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Demonstraties
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Invalideparkeerplaats
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelvriendelijk
  • Rondleidingen op maat

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het museum is rolstoelvriendelijk ingericht, waarbij veel displays voor rolstoelgebruikers ‘op ooghoogte’ staan. Er is een lift naar de eerste etage alsook toilet voor mindervaliden.
Bij een bezoek wordt er vaak iets verteld door een vrijwilliger of rondleider. Zij houden rekening met eventuele beperkingen, door voorwerpen erbij te pakken en dichterbij te brengen.

Mensen met een visuele beperking worden verzocht zich vooraf te melden. We hebben het voornemen een speciale audiotour samen te stellen en zijn benieuwd naar uw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud