Museum van de Vrouw

Een oekhuis met impossante trapgevel aan beide zijde van de hoek. De entree is in de punt van de hoek gesitueerd en het pand is uitvoerd in rode baksteen met roomkleurige raam- en deurlijsten

Het Museum van de Vrouw in Echt is enig in zijn soort. Nergens in Nederland vind je een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven. Zo dynamisch als dat is, zo vertelt het museum haar verhalen. In opeenvolgende tentoonstellingen wordt het leven van de vrouw belicht en de historie van de gemeente Echt-Susteren in beeld gebracht. De identiteit blijft daarbij de rode draad: het presenteren van het vrouwen- en familieleven in al zijn facetten. Het Museum van de Vrouw kiest voor actuele thema’s. Het is geen statische verzameling van objecten maar een plek waar verhalen worden verteld en bewaard. Het Museum heeft een wisselende tentoonstelling op de eerste verdieping en een permanente expositie in de vorm van het Wonderkabinet op de begane grond. In het Wonderkabinet worden bijzondere voorwerpen uit de gemeentegeschiedenis van Echt-Susteren gepresenteerd. Het Museum van de Vrouw ligt in de gemeente Echt-Susteren, het smalste stukje van Nederland. Het is gevestigd in het oude raadhuis van Echt, een beeldbepalend monumentaal pand in het centrum van het dorp, naast de Sint Landricuskerk.

Locatie:Plats 1, 6101 AP Echt
Routebeschijving
Website:https://www.museumvandevrouw.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Aanraken toegestaan
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Hulp of begeleiding mogelijk
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelvriendelijk
  • Rondleidingen op maat
  • Speciale rondleidingen

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het Museum van de Vrouw heeft een hellingsbaan die toegang geeft tot het pand. De bovenverdieping is middels een lift bereikbaar. Als u vooraf reserveert kunnen we een rondleiding op maat verzorgen waarbij materialen vast gepakt en aangeraakt mogen worden. Onze rondleiders hebben veel ervaring in het begeleiden van bezoekers, ook van bezoekers met een beperking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud