Museum Valse Kunst

Op de zolderkamer zit een groep mensen te luisteren naar een gids die uitleg geeft over de schilderijen aan de muur. In het midden staat een tafel vol met opgeslagen boeken en mappen

Kunst met een glimlach

Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Het werk van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso, Dalí, Matisse en Rodin wordt vaker vervalst dan je denkt. In het voormalige gemeentehuis van Vledder hangen veel vervalsingen. Wat beweegt meestervervalsers als Han van Meegeren of Geert Jan Jansen om schilderijen te vervalsen. Dat verhaal vertellen we je tijdens de gratis rondleiding in dit voor de wereld unieke museum.

Het museum heeft ook een internationale collectie glaskunst en werken van Drentse kunstenaars als Roessingh en Dozy. In het museum zijn meerdere exposities. Kijk op onze website welke expositie nu te bezichtigen is. Museum Valse Kunst is een van ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’.

Locatie:Brink 1, 8381 BE Vledder
Routebeschijving
Website:https://www.museumvalsekunst.art
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelvriendelijk

Hoe toegankelijk is dit museum?

De collectie is goed zichtbaar, alle objecten staan dichtbij de bezoeker. Het museum wil de verlichting geleidelijk aan veranderen in LED verlichting. Er zijn meerdere objecten die aangeraakt mogen worden, bijvoorbeeld beelden, glasobjecten en schilderijen met dikke klodders verf. In sommige objecten mag je zelfs gaan zitten, bijvoorbeeld de Rietveld stoelen.

Het gebouw is goed toegankelijk, de bezoekers wordt verteld wat ze waar en hoe kunnen vinden. Het museum is deels rolstoel toegankelijk. Voor bezoekers in een rolstoel zijn er video-opnamen van de bovenverdieping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Font Resize
Contrast