Museum Valse Kunst

Het museumpand op een zonnige dag, met roze bloemen en een groen grasveld op de voorgrond

Kunst met een glimlach

Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Het werk van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso, Dalí, Matisse en Rodin wordt vaker vervalst dan je denkt. In het voormalige gemeentehuis van Vledder hangen veel vervalsingen. Wat beweegt meestervervalsers als Han van Meegeren of Geert Jan Jansen om schilderijen te vervalsen. Dat verhaal vertellen we je tijdens de gratis rondleiding in dit voor de wereld unieke museum.

Het museum heeft ook een internationale collectie glaskunst en werken van Drentse kunstenaars als Roessingh en Dozy. In het museum zijn meerdere exposities. Kijk op onze website welke expositie nu te bezichtigen is. Museum Valse Kunst is een van ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’.

Locatie:Brink 1, 8381 BE Vledder
Routebeschijving
Website: http://www.museumvalsekunst.art
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Invalideparkeerplaats
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelen te leen

Hoe toegankelijk is dit museum?

De collectie is goed zichtbaar, alle objecten staan dichtbij de bezoeker. Het museum wil de verlichting geleidelijk aan veranderen in LED verlichting. Er zijn meerdere objecten die aangeraakt mogen worden, bijvoorbeeld beelden, glasobjecten en schilderijen met dikke klodders verf. In sommige objecten mag je zelfs gaan zitten, bijvoorbeeld de Rietveld stoelen.

Het gebouw is goed toegankelijk, de bezoekers wordt verteld wat ze waar en hoe kunnen vinden. Het gebouw is geheel toegankelijk, er zijn een rolstoel en rollator te leen. De bovenverdieping is indien noodzakelijk met een traplift te bereiken. De bezoeker kan kiezen tussen een visuele toer door de teksten te lezen of een audiotour waarbij de teksten zijn ingesproken.

Het museum heeft een invalidentoilet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud