Museum De Cruquius

Het museum met roodstenen muren en witte kantelen in de ondergaande zon. Het gebouw kenmerkt zich door zijn ronde toren en hoge schoorsteen.

Museum De Cruquius is gevestigd in een monumentaal stoomgemaal uit 1849. Het museum vertelt de geschiedenis van de droogmaking van het Haarlemmermeer. In het museum sta je oog in oog hoogtepunten van stoomtechniek en menselijk kunnen. Tijdens de openingstijden kun je de indrukwekkende stoommachine regelmatig in werking zien.

Locatie:Cruquiusdijk 27, 2142 ER Cruquius
Routebeschijving
Website:http://www.museumdecruquius.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Aanraken toegestaan
  • Gratis toegang begeleider

Hoe toegankelijk is dit museum?

Museum De Cruquius is een kleinschalig en overzichtelijk museum. Het personeel dat er werkt is vriendelijk en behulpzaam.

De stoommachines zijn (meestal) goed van dichtbij te bekijken en indrukwekkend om te horen. Het is aan te raden om een rondleiding te boeken zodat je er uitleg bij krijgt. De stoommachines zijn niet aan te raken, een aantal andere museumstukken wel (in overleg).

Voor wie minder goed ziet is het mogelijk een aangepaste rondleiding te boeken waarbij je bepaalde museumstukken kunt aanraken. Geef het van tevoren aan als je dit wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud