Museum Boijmans van Beuningen

Een foto van de achterzijde van het museum met het restaurant dat grenst aan de tuin waar een aantal beelden in staan.

Museum Boijmans Van Beuningen is momenteel gesloten wegens een grootschalig renovatie. Het programma loopt wel door en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij de buren, in Rotterdamse schoolklassen en in 2021 in Depot Boijmans Van Beuningen. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea. Check de pagina van het museum voor de meest actuele informatie.   Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. In het jaar 1849 laat de jurist Boijmans zijn kunstverzameling na aan de stad Rotterdam. Met de verwerving van de collectie Van Beuningen in 1958 wordt de naam van het museum uitgebreid. Het museum bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen. De collectie tekeningen en prenten behoort tot de beste ter wereld.

Locatie:Museumpark 18-20, 3015 CX Rotterdam Rotterdam
Routebeschijving
Website:https://www.boijmans.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Invalideparkeerplaats
  • Rolstoelen te leen
  • Rolstoelvriendelijk

Hoe toegankelijk is dit museum?

Museum Boijmans Van Beuningen is een publieksvriendelijk museum en acht de toegankelijkheid voor iedereen van groot belang. Op hun website is meer informatie te vinden over hun toegankelijkheid, hier kan ook een uitgebreid schrijven gedownload worden met informatie hoe je je weg het beste kan vinden.

In 2018 heeft Museum Boijmans twee speciale rondleidingen ontwikkeld. Een is er voor mensen die minder goed zien, voor meer informatie zie Ongezien Boijmans. De andere is voor mensen die minder goed horen, voor meer informatie zie Ongehoord Boijmans.

De zienswijzen hebben het museum bezocht in 2019.

Hier kun je het belevingsverslag van het Museum Boijmans Van Beuningen vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud