Museum Beelden aan zee

Een foto van de lichte grote zaal met stenen vloer en pilaren waar tussen op plateaus diverse kunstwerken zijn gepositioneerd in de ruimteGrote zaal Museum Beelden aan Zee. Foto: Piet Gispen

Museum Beelden aan Zee is gespecialiseerd is in moderne en hedendaagse internationale beeldhouwkunst. Het museum is in 1994 opgericht door het verzamelaarsechtpaar Scholten-Miltenburg. Aan het museum is een onderzoekscentrum verbonden: het Sculptuur Instituut. Beiden zijn gevestigd in een bijzonder gebouw van Wim Quist in de duinen van Scheveningen.

Locatie:Harteveltstraat 1 2586 EL Den Haag Scheveningen
Routebeschijving
Website:http://www.beeldenaanzee.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Aanraken toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Beelden aan Zee heeft toegankelijkheid hoog op de agenda staan. Er zijn speciale regelingen voor bezoekers die minder goed zien. Op vertoon van een OV-begeleiderskaart kun je gratis iemand mee naar binnen nemen.

Beelden aan Zee Binnen Handbereik

Onder de noemer Beelden aan Zee Binnen Handbereik organiseert het museum elke maand een rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers. Door een speciaal opgeleide medewerker van het museum word je samen met je eventuele begeleider, in een kleine groep rondgeleid langs beelden die aangeraakt mogen worden. Met elkaar bekijken/bevoelen jullie vorm, textuur en mate van abstractie.

Wanneer?

  • Dag: elke eerste zaterdag v/d maand
  • Ontvangst met koffie/thee: 11.00 uur
  • Rondleiding: 11.30 – 12.45 uur
  • Prijs: €7,50 per persoon, excl. entree.
  • Eventuele andere data en tijden op afspraak.

Meer informatie vind je op de website van het museum.

RAAK Stimuleringsprijs

In 2016 heeft Museum Beelden aan Zee de RAAK Stimuleringsprijs gewonnen. De RAAK Stimuleringsprijs beloont musea die zich in willen zetten om hun collectie toegankelijk te maken voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Ervaring van een bezoeker

Het museum is lastig te vinden, Eenmaal gevonden en binnen altijd vriendelijke kassamedewerkers die de bezoeker graag op weg helpen. De ruimtes in Beelden aan Zee zijn ruim opgezet, egaal belicht met veelal daglicht. Routing in het museum is logisch en om de objecten kan heen gelopen worden. Veelal objecten open opgesteld (zonder vitrine) en vriendelijk personeel op zaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud