Maritiem Museum Rotterdam

Op de romp van een groot houten schip staat in oranje letters "Zuipschuit", op de boot liggen tonnen en er hangen netten aan de mast. Op de vloer is een zee geschilderd en er hangen meeuwen boven de boot.Foto: Mike Bink

In het Maritiem Museum Rotterdam leer je alles over het maritieme verleden van Nederland. Vroeger, nu en in de toekomst. Kinderen komen in het museum volop aan hun trekken. Naast de presentatie van de Rotterdamse haven ‘MainPort Live’, de kinder-doe-tentoonstelling ‘Professor Plons’ en de expo ‘Geen zee te hoog’ kun je in het museum jaarlijks drie tot vier nieuwe exposities bezoeken.

Locatie:Leuvenhaven 1, 3011 EA Rotterdam
Routebeschijving
Website:http://www.maritiemmuseum.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Geleidehonden toegestaan
  • Rolstoelvriendelijk
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

De kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons is goed toegankelijk voor iedereen. Kinderen kunnen in de tentoonstelling overal aan zitten en op klimmen, ook als ze in een rolstoel zitten. Speciaal voor kinderen met een visuele beperking is het prettig dat er contrasterende kleuren zijn gebruikt. Op de vloer is een looproute aangegeven met vrolijk gekleurde vissen – ook leuk voor kinderen die wel goed zien.

In de rest van het museum zijn (nog) geen speciale aanpassingen voor mensen met bijvoorbeeld een visuele beperking. Toegankelijkheid staat bij het museum echter wel op de agenda. Het personeel zet zich actief in om iedereen welkom te laten voelen.

De zienswijzen hebben het museum bezocht in 2019.

Hier kun je het belevingsverslag van het Maritiem museum vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud