Joods Cultureel Kwartier

De ronde luifel bij entree van het museum waarop de tekst Joods historisch museum staatEntree Joods Historisch Museum (foto belgie.holland.com)

Prachtige synagogen, markante gebouwen en indrukwekkende monumenten kleuren het straatbeeld van de oude Amsterdamse jodenbuurt. Midden in deze buurt bevindt zich op nog geen vierkante kilometer het Joods Cultureel Kwartier. Tijdens een wandeling door het kwartier kom je langs het cultureel toonaangevende Joods Historisch Museum met het prikkelende JHM Kindermuseum, de kolossale Portugese Synagoge, de indrukwekkende Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum. Vijf culturele instellingen - te bezoeken met één toegangsticket - die samen een uniek beeld geven van het joodse leven van toen en nu.

Locatie:Nieuwe Amstelstraat 1, 1011 PL Amsterdam
Routebeschijving
Website:https://jck.nl/nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Rolstoelvriendelijk
  • Speciale rondleidingen
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het museum is toegankelijk voor minder validen, echter raden wij u aan om te zorgen voor begeleiding bij uw bezoek aan het museum. De ingang voor rolstoelen bevindt zich naast de hoofdingang, op Nieuwe Amstelstraat 3-5. In het Joods Historisch Museum is een rolstoel te leen. U kunt deze reserveren per email.

Het Joods Cultureel Kwartier biedt een breed aanbod van rondleidingen aan voor mensen die minder goed zien. Op hun website staat meer informatie.

De zienswijzen hebben het museum bezocht in 2019.

Hier kun je het belevingsverslag van het Joods Historisch museum vinden.

Hier kun je het belevingsverslag van het Holocaust Museum vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud