Hortus Haren

Het witte gebouw op de achtergrond is nauwelijks te zien door de gele bloemenzee op de fotoTuin Hortus Haren (foto Hortus Haren op Facebook)

De Hortus botanicus Haren is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland.

Locatie:Kerklaan 34,9751 NN Haren
Routebeschijving
Website:http://hortusharen.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Geleidehonden toegestaan
  • Rolstoelvriendelijk

Hoe toegankelijk is dit museum?

De Hortus is rolstoelvriendelijk aldus de organisatie, behalve in de Rotstuin. Drie rolstoelen en twee rollators zijn beschikbaar voor de bezoekers (info bij de balie).

Ervaring van een bezoeker

Vallen botanische tuinen ook onder musea? ik weet het niet, maar als je van tuinen en parken houdt is de Hortus Haren een toplocatie. De Hortus is een prachtig gevarieerd complex van tuinen. Een deel is al heel oud en bevat een grote variëteit aan bomen en landschappen. De Chinese tuin is een snoepje en uniek voor Nederland. Ook de rotstuin is heel bijzonder. Ik heb daar ooit foto’s gemaakt; veel mensen konden niet geloven dat die 4 km buiten Groningen genomen waren….
Wat aantekeningen.

– Rolstoelvriendelijk? Ik heb kort geleden mijn moeder in een rolstoel rondgereden. Daar heb je wel wat kracht voor nodig want veel paden zijn niet erg vlak. Dat is logisch in een tuin en ik vind het ook helemaal geen probleem, maar realiseer je dat wel.
– De tuin is erg groot. Als je slecht in de verte kunt zien, en weinig intern kompas hebt, kun je makkelijk verdwalen. Erg is dat niet want dan ontdek je nieuwe stukjes, maar neem de tijd en houd er rekening mee.
– De tuin wordt bijna geheel door vrijwilligers en een ‘groene school’ beheerd en onderhouden. Dit is een enorme klus. Soms zijn dingen niet helemaal op orde. Bordjes niet leesbaar, wegwijzers weg en dergelijke.
– Er worden erg leuke rondleidingen voor kinderen gegeven.
– De Hortus is met het openbaar vervoer maar beperkt bereikbaar. Er is een buishalte voor de deur. Qbuzz lijn 51 rijdt door de week een halfuurdienst naar Groningen (hoofdstation) en Assen (langzame verbinding). In de weekenden is de verbinding minder vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud