Hermitage Amsterdam

De voorkant van het gebouw de Hermitage aan het water. Het langgerekte stenen gebouw met grijs pannendak is aangekleed met Amsterdamse vlaggen.

De Hermitage Amsterdam toont de collectie van een van de beroemdste en grootste musea ter wereld: de Hermitage in St.-Petersburg. Dit museum van de tsaren telt vandaag de dag meer dan 3 miljoen kunstwerken. De Amsterdamse dependance bestaat sinds 2004. Ieder half jaar is er een nieuwe spraakmakende tentoonstelling.

Locatie:Amstel 51, 1018 EJ Amsterdam
Routebeschijving
Website:http://www.hermitage.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Audiotour

De Hermitage heeft een audiotour. Dit is een zogenaamde Podcatcher. Met de Podcatcher hoef je alleen maar naar een sensor te richten die naast het schilderij of ander museumstuk hangt, en het bijbehorende fragment begint af te spelen. Je hoeft dus geen nummertje in te toetsen.

Begeleiding

Op vertoon van een OV-begeleiderskaart kun je gratis iemand mee naar binnen nemen. Verder zijn geleidehonden in het museum toegestaan.

Rolstoelen

De Hermitage is rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Reserveren van rolstoelen of rollators is mogelijk en aan te raden via mail@hermitage.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud