Geurtuin Boerderij Zorgvrij

Een kleurrijke afbeelding van de tuin met verharde paden en groene borders

Geurtuin Boerenerf Spaarnwoude Haal een frisse neus in tuin van Boerenerf Spaarnwoude, want er is van alles te beleven. Speciaal voor visueel gehandicapten en iedereen die wil ervaren hoe rijk hun wereld toch nog kan zijn, is er de geurtuin. Ruik de zomer, snuif de herfst. Ervaar de seizoenen met je ogen dicht en onderga een heuse aromatherapie.

Locatie:Genieweg 50, 1981 LN Velsen-Zuid
Routebeschijving
Website:https://www.boerderijzorgvrij.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aanraken toegestaan
  • Braille
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Invalideparkeerplaats
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelvriendelijk

Hoe toegankelijk is dit museum?

In 2009 opende Recreatieschap Spaarnwoude deze Geurtuin bij Boerderij Zorgvrij. Hier zijn de bloemen en planten niet alleen geselecteerd op hun esthetiek, maar vooral op hun unieke geur. Deze zintuiglijke tuin is ontworpen in nauwe samenwerking met visueel gehandicapten.
Aan de ingang van de tuin verwelkomt een braillebord je en geeft het je een idee van wat je te wachten staat. Voor extra veiligheid zijn er stootbanden naast de paden aangebracht, en dankzij de brede, vlakke paden is de tuin gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

In het dagelijks leven ligt de nadruk vaak op zien en horen, waardoor we soms de kracht van onze andere zintuigen over het hoofd zien. Hoe vaak staan we echt stil bij de manier waarop we onze neus gebruiken? De Geurtuin moedigt je aan om je reukzin te herontdekken en bewust te ervaren.

Twee audiozuilen in de tuin vullen de geurervaring aan met informatie over de verschillende planten en hun specifieke aroma’s en smaken. De energie voor deze geluidsopnames wordt opgewekt door een trappersysteem dat met de voet bediend moet worden.
Kom en dompel jezelf onder in deze aromatische wereld van de Geurtuin op Boerenerf Spaarnwoude. Het is een ervaring die je zintuigen zal verrijken en je een nieuwe waardering voor de natuur zal geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud