Frans Hals Museum

Een man en vrouw staan voor een schilderij met rechts daarvan een tekst en links een kleiner schilderij. Ze hebben allebei een koptelefoon op hun hoofd.

Het museum is genoemd naar Haarlems beroemdste schilder uit de 17de eeuw en staat bekend als museum van de Gouden Eeuw.

Locatie:Groot Heiligland 62, 2011 ES Haarlem
Routebeschijving
Website:http://www.franshalsmuseum.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Audiotour
  • Rondleidingen op maat
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Rolstoelers

Het Frans Hals Museum is voor het grootste deel toegankelijk voor rolstoelen, volgens de website. Op aanvraag kan een (te duwen) rolstoel worden gereserveerd.

Visuele beperking

De website biedt geen informatie over de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld slechtziende bezoekers. Bezoekers zelf geven aan dat de opstelling overzichtelijk is en de museumstukken goed verlicht en goed van dichtbij te bekijken zijn. Er is geen speciale service voor bezoekers met een visuele beperking, maar het personeel is behulpzaam.

Teksten goed leesbaar

De audiotour is niet aangepast voor slechtziende en blinde bezoekers. Wel zijn de zaalteksten goed leesbaar: ze hangen op een goede hoogte en de letters zijn voldoende groot en contrasterend. Ook de teksten bij de kunstwerken zijn relatief makkelijk te lezen doordat ze schuin geplaatst zijn, op een hoogte waar je er goed bij kunt.

Ervaring van een bezoeker

Tot vandaag dacht ik dat ik geen kunstenaar kan zijn, totdat ik ontdekte dat rare tekstjes op de muren van een museum schrijven ook kunst is……
Geroerd door de teksten bij het gedeelte over de verdwenen echtgenote van een geportretteerde man, van anderen die hun grote liefde moeten missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud