De Bastei

Kinderen lopen door een smalle ruimte met hoge ruw stenen muren

In De Bastei kom je alles te weten over de eeuwenlange relatie tussen mens en rivier. Ontdek hoe Nijmegen is gevormd door de strategische ligging aan de Waal. De Bastei vertelt het dynamische verhaal van het leven in, om en aan de rivier. Hier raak je letterlijk het verleden aan van 2000 jaar bouwen aan de rivier. In ondergrondse gangen beleef je het verhaal van de vorige bewoners aan de hand van unieke Romeinse muurresten, middeleeuwse stadskastelen en overblijfselen van de bastei zelf. Je duikt nog veel verder het verleden in wanneer je oog in oog staat met een van onze topstukken: de mammoetschedel van Bergharen. Je ziet ook dieren en planten die nu leven in Nijmegen en de Gelderse Poort. Zo ontdek je dat er in en rond de stad veel meer leeft dan je denkt!

Locatie:Lange Baan 4
Routebeschijving
Website:https://www.debastei.nl/nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelen te leen

Hoe toegankelijk is dit museum?

De Bastei is een bijzonder gebouw met een historische karakter. Dat biedt een unieke beleving van de stadsgeschiedenis van Nijmegen, maar het vormt ook een uitdaging voor bezoekersgroepen met een fysieke beperking. De Bastei werkt dan ook aan het meer toegankelijk maken van het pand en het museumverhaal voor alle bezoekersgroepen.

Op de pagina www.debastei.nl/toegankelijkheid vind je meer informatie over de toegankelijkheid van het museum. Heb je vragen over je aankomend museumbezoek? Neem dan voor je bezoek contact op met het museum via 024-3297070 of balie@debastei.nl. Onze baliemedewerkers denken graag met je mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud