Archeon

Een historische verbeelding van rieten hutten op een kaal terrein met houten kano's die op de kant liggen en prehistorische mensfiguren.

In het Archeon beleef je drie periodes uit de Nederlandse geschiedenis: de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In het park zijn 43 gebouwen herbouwd die ooit écht in Nederland hebben gestaan: poorten, bruggen, herberg, hutten, tempels, een klooster, boerderijen en gildenwoningen. De gebouwen worden 'bewoond' door Archeotolken die de geschiedenis tot leven brengen.

Locatie:Archeonlaan 1, 2408 ZB Alphen aan den Rijn
Routebeschijving
Website:http://www.archeon.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aanraken toegestaan
  • Rolstoelvriendelijk

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het museum is lastig te bereiken met het openbaar vervoer. Er stopt geen bus voor de deur, het is ongeveer 15 minuten lopen vanaf station Alphen a/d Rijn.

Voor bezoekers met een visuele beperking heeft het museum een gids in braille klaarliggen.

Het Archeon is goed toegankelijk voor rolstoelers. Het park heeft brede, goed aangelegde paden en invalidetoiletten. De begeleiders van mensen met een rolstoel krijgen 50% korting op hun toegangskaartje.

Bij het entreegebouw kun je een rolstoel huren. De borg hiervoor bedraagt € 20,00. Als je zeker wilt zijn dat er een rolstoel beschikbaar is, kun je deze van tevoren telefonisch reserveren via 0172 – 447744.

De zienswijzen hebben het museum bezocht in 2019.

Hier kun je het belevingsverslag van het Museumpark Archeon vinden.

One thought on “Archeon

  1. Gisteren, 29-11-2020, met gezin en ik als rolstoelrijder naar het Archeon. Inderdaad brede paden maar verder totaal niet rolstoelvriendelijk. Maar een enkel hutje heeft een fatsoenlijke oprijplank. Nagenoeg de hele tijd voor alle hutjes zitten wachten tot het gezin weer terug kwam. De bedoeling was eindelijk weer eens een gezinsuitje maar helaas, weinig mee kunnen doen en zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud