Zomerrondleiding Henry Moore

Zomerrondleidingen voor blinden en slechtzienden in museum Beelden aan Zee in Scheveningen bij de tentoonstelling Henry Moore | Vorm & Materiaal

Op zaterdag 3 juni, zaterdag 8 juli, zaterdag 5 augustus, aanvang om 11:00 uur.

Museum Beelden aan Zee toont tot en met 22 oktober sculpturen van een van de beroemdste beeldhouwers uit de 20 ste eeuw, Henry Moore (1898-1986). Hij ontwikkelde een unieke en karakteristieke vormentaal, balancerend tussen figuratief en abstract.
De tentoonstelling heeft als titel “Vorm en Materiaal” en focust op de invloed van de natuur op zijn werk en de ontwikkeling die hij doormaakte. Van ‘direct carving’- het beeldhouwen zonder voorbereidende schetsen- tot zijn glasvezel-sculpturen en zijn experimenten met het gieten van lood. Een aantal beelden in deze tentoonstelling mag tijdens deze speciale rondleidingen worden aangeraakt. Van tevoren wordt met voelobjecten toelichting gegeven op de invloed van de natuur op zijn werk.

De rondleiding door de tentoonstelling van Henry Moore wordt, afhankelijk van het weer, gecombineerd met een rondleiding langs de aan te raken beelden op onze buitenterrassen of een voelsessie, waarbij een selectie van de omvangrijke collectie kunstenaarspenningen van museum Beelden aan Zee in de hand kan worden genomen. Ook voor penningen worden verschillende materialen gebruikt, terwijl de vorm voor penningmakers weer op een hele andere manier een uitdaging is. Ook bij deze voelsessie wordt een inleiding en toelichting gegeven.

Kosten voor deze bijeenkomst: 7,50 euro per persoon (ook voor begeleiders), exclusief entree, inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding.
Aanvang/inloop: vanaf 11:00 uur. Aanvang rondleiding: 11:30 uur.
Duur van de rondleiding: ruim een uur.
Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleider rondgelopen.

Wijze van aanmelden:

Mail of bel museum Beelden aan Zee via info@beeldenaanzee.nl of 070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.
Gegevens museum Beelden aan Zee:
–    Adres: Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen.
–    E-mail: info@beeldenaanzee.nl
–    Telefoon: 070 3585857
–    Info: www.beeldenaanzee.nl

Entree:

De entreeprijzen zijn:

  • Met Museumkaart: (eenmalige toeslag) €3,50.
  • Zonder Museumkaart: volwassenen 21 euro.
  • Op vertoon van de OV-Begeleiderskaart heeft één begeleider gratis toegang.
  • Zonder OV-Begeleiderskaart betaalt de begeleider 8,75 euro entree.