Skating Blind

Logo Drijvende ijsbaan Leiden

In Leiden gaat het gebeuren.
De allereerste Skating Blind.

Op vrijdag 06 januari vindt op de Drijvende IJsbaan, in het historisch centrum van Leiden, speciaal voor blinden en slechtzienden een schaatsevenement plaats.
De Drijvende IJsbaan, een tijdelijke ijsbaan die drijft in de gracht, is tussen tien en één uur ‘s middags exclusief gereserveerd voor mensen met een visuele beperking en hun schaatsbuddy’s. Om te kunnen schaatsen betaal je €8,75. Voor de eerste vijftig inschrijvers is dit inclusief kop warme chocolademelk. Deze lekkernij wordt aangeboden door de jubilerende Oogvereniging. Zij bestaan tien jaar.

Een buddy schaatst gratis mee. Mocht je zelf geen buddy mee kunnen nemen, gaan wij zorgen voor een buddy. Onze wethouder van Kennis, Economie en Sport – Fleur Spijker – heeft al toegezegd graag als buddy mee te komen schaatsen.

Wanneer je met je geleidehond komt en je hebt geen eigen oppas mee, kun je deze met een gerust hart achterlaten bij één van de ervaren oppassers die aanwezig zijn.

Je krijgt schaatsen van de ijsbaan, eigen schaatsen zijn toegestaan, mits het geen Noren zijn. Wel is het noodzakelijk handschoenen te dragen, die zijn verplicht, dus neem die zelf mee!!

Op 6 januari is het nog kerstvakantie, daarom zijn ook jullie kinderen welkom om mee te komen schaatsen. Ook voor hen is het tarief €8,75, incl. schaatsen. Natuurlijk zijn ook toeschouwers van harte welkom. Laten we er met elkaar een mooi schaatsfestijn van maken.

Voor diegenen die met het openbaar vervoer komen, bieden we de mogelijkheid om half tien ’s ochtends te verzamelen voor het Centraal Station in Leiden, uitgang centrum, en mee te lopen naar de Drijvende IJsbaan. Dit is ongeveer vijftien minuten lopen.

Aanmelden kan via skatingblindleiden@gmail.com

Bij de mail graag vermelden:

  • Naam van de schaatser
  • Wel of geen eigen buddy, indien eigen buddy, graag ook zijn of haar naam
  • Hond wel of niet mee
  • Oppas nodig voor de hond
  • Graag vermelden of je meeloopt vanaf het station
  • Komen er kinderen mee om te schaatsen, zo ja, ook van hen graag de namen
  • Wel of niet mee met de stadswandeling
  • Graag ook je telefoonnummer vermelden

Betaling vindt op de dag zelf plaats bij de kassa van de Drijvende IJsbaan.
Mocht je onverhoopt niet kunnen, laat dat dan uiterlijk 05 januari voor 16.00 uur weten.

Het adres van de ijsbaan is Nieuwe Rijn, tegenover het Stadshuisplein

We wensen iedereen alvast heel veel schaatsplezier en een mooie dag toe in het prachtige Leiden.