Groenfestival Rotterdam

flyer van het Groenfestival met de tekst 23 september Schouwburgplein Rotterdam, 10 tot 17 uur.

Zaterdag 23 september
10.00 -17.00 uur
Schouwburgplein en Theater Rotterdam


Op 23 september is het Nationale Burendag en Wereld Dovendag. Een mooie gelegenheid om samen iets leuks te doen in het centrum van Rotterdam. Wij zijn daar dan aanwezig op het Groenfestival!

Iedereen kan meedoen aan alle activiteiten en workshops, zodat mensen die in de armoede leven ook allemaal dingen kunnen leren en het thuis kunnen toepassen. Of het nou planten stekken of leren composteren of weten hoe een regenton werkt. Experts geven gratis workshops of een lezing aan de bewoners en bezoekers in het thema groen, duurzaam, gezondheid, bewustwording, inclusie, voeding, planten, educatie. Hierbij kun je denken aan hoe kun je eten fermenteren (waardoor je geen verspilling van eten hebt), dovencultuur, gebarentaal, kunstroute, lezingen, toegankelijk tuinieren, planten stekken, komboucha maken, regenton, wildplukwandelingen, ecologisch tuinieren, recycling, en nog veel meer.

Voor alle informatie en het programma www.groenfestival.com

Tijdens het event hebben wij een plekje gekregen waar we blinds walks geven. Je kunt kennis maken welke vormen van slechtziendheid er zijn. Misschien kan jij op de tast raden welke Rotterdamse gebouwen wij voor je hebben klaargezet?

Kom gewoon even langs of wandel mee met een van onze kunstwandelingen onder leiding van stadsgids Kachiri. Deze starten bij onze stand en duren ongeveer 1 uur. Met elkaar gaan we dan kunst ontdekken in de openbare ruimte en ervaren hoe het is als je die kunst niet alleen bekijkt, maar met al je zintuigen ontdekt.

Door de inzet van tolken gebaren is het gedurende het hele festival mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan. En wie weet pik je nog wel een paar leuke Rotterdamse gebaren op.