Nieuw boek ‘Je zintuigen als inspiratie’

Het boek en de CD met baksteenkleurige voorkant met een tekening uit het boek erop.'Je zintuigen als inspiratie' is verkrijgbaar als gedrukt boek en als luisterboek.

7 april verschijnt Je zintuigen als inspiratie, het boek van kunstenares Jofke van Loon. Ze laat hierin zien dat kunst voor iedereen is weggelegd, en dat onervarenheid of een (visuele) beperking juist tot nieuwe inzichten kunnen leiden. Tijdens de feestelijke presentatie in het MuZIEum in Nijmegen wordt de filosofie uit het boek in praktijk gebracht met een verrassend programma aan workshops.

Over het boek

De maatschappij is steeds meer visueel ingesteld, maar kijken we wel alleen met onze ogen? We horen, voelen, ruiken, proeven en beleven onbewust veel meer dan we in de gaten hebben. Dat is het uitgangspunt van Je zintuigen als inspiratie. Jofke van Loon: ‘Het is tijd dat we bewuster leren omgaan met deze informatie, zodat we nieuwe mogelijkheden gaan zien om onze ideeën vorm te geven.’

Haar ervaringen heeft Jofke van Loon gebundeld in dit boek: ‘Mijn verhaal wordt geïllustreerd met foto’s, uitdagende opdrachten, kleurrijke illustraties en verhalen van zo’n 15 kunstenaars en artiesten die op originele wijze met de zintuigen werken.’ Het boek is er ook in gesproken vorm.

Over de presentatie

De lancering van het boek vindt plaats op 7 april in het MuZIEum, ervaringsmuseum over zien en niet zien in Nijmegen. De hele middag kun je deelnemen aan gratis tekenworkshops zoals EigenAardig Portrettekenen en een communicatie-opdracht waarbij je op creatieve wijze – zonder te kijken – elkaar aanwijzingen gaat geven.

Tijdens de lancering gaat Jofke van Loon met de aanwezigen in gesprek en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast is het boek deze middag te koop met 10% korting.

Meer informatie over Je zintuigen als inspiratie