Crowdfundingactie Museum4all geslaagd

Beeld waarop Karlijn de Winter voor een kleurrijk schilderij staat

De crowdfundingactie voor Museum4all heeft gisteren de 100% bereikt. In drie maanden is er ruim 4500 euro ingezameld. Daarmee is de weg nu vrij om Museum4all verder uit te bouwen tot een online museumgids met speciale aandacht voor mensen met een visuele beperking of oogaandoening.

Musum4all wil mensen inspireren om vaker een museum te bezoeken en musea prikkelen om beter in te spelen op bezoekers die niet goed zien. Er zijn talloze manieren waarop een museum dit kan doen: met een goed zichtbare collectie, een audiotour of hulpvaardig personeel. Een grote meerwaarde voor een enorme groep potentiële bezoekers.

Crowdfunding: iedereen kan bijdragen

Om Museum4all te realiseren is financiering nodig. Museum4all is een project van en voor museumliefhebbers en –professionals, met of zonder (visuele) beperking. Dit komt ook tot uitdrukking in de manier van financieren: voor Museum4all is een crowdfundingactie opgezet via de website Voordekunst.nl.

Crowdfunding houdt in dat het project wordt gedragen door donateurs. Iedereen die enthousiast is over Museum4all kan een donatie doen, bedrijven en particulieren. Meerdere musea, waaronder het Gemeentemuseum Den Haag en het Drents Museum, hebben voor donateurs vrijkaartjes ter beschikking gesteld.

Het gedoneerde bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de bouw van de website www.museum4all.eu. De crowdfundingactie loopt af op 21 maart.

Zie Museum4all op Voordekunst.nl