Voerman MuseumHattem

Een wit huis met rode dakpannen, gewoon in een straat. Boven de ingang hangt een vlag en de er staan rode banken onder het raam.

Het Voerman Museum Hattem is een museum voor kunst, historie en archeologie. De collectie schilderijen van vader en zoon Jan Voerman vormen het hart van het museum. Senior is bekend geworden van zijn ijsselgezichten en junior van de Verkadeplaatjes. Daarnaast is er kunst van kunstenaars die Hattem bezochten of als onderwerp kozen, zoals Jo Koster, Be Thoden van Velzen, Johannes Bosboom, Adrianus Eversen en meer. De stadsgeschiedenis van Hattem is hier ook te vinden. Bijvoorbeeld de geschiedenis van de patriot Herman Willem Daendels en het verhaal over het kasteel de Dikke Tinne. De archeologie komt aan bod bij bijvoorbeeld de 4000 jaar oude klokbeker. Het museum is gevestigd in twee 16e eeuwse panden die vroeger dienst deden als stadsboerderij.

Locatie:Achterstraat 46-48
Routebeschijving
Website:https://www.voermanmuseumhattem.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Aanraken toegestaan
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelvriendelijk
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het museum is toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Er is een speciale tour voor deze doelgroep ontwikkeld die aan de hand van beacons in het museum het verhaal van Jan Voerman en de verschillende kunstenaars verteltin 3d soundscapes. Er zijn een paar tactiele objecten. Voor meer informatie over deze tour, ga naar deze link:

Het is een rondleiding die werkt via een telefoon en koptelefoon die bij de balie te bevragen zijn.

Voor lichamelijk gehandicapte bezoekers is er een lift aanwezig en er is een invalidentoilet. De kelder is beperkt toegankelijk voor bezoekers ivm met een steile trap.

2 thoughts on “Voerman MuseumHattem

  1. Ik ben slechtziend, wat houdt de aangepaste rondleiding in? Wanneer is deze rondleiding?

    • We hebben inmiddels de link naar de tour toegevoegd aan deze pagina. Deze link verwijst naar de app die zij hebben. Het is een rondleiding die werkt via een telefoon en koptelefoon die bij de balie te bevragen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud