Sonnenborgh – museum & sterrenwacht

Vanuit de lucht een foto van het gebouw waarin het museum is gevestigd en duidelijk de koepels zichtbaar zijn van waaruit de sterren bekeken kunnen worden.

Op Sonnenborgh komt ver weg dichterbij. In de authentieke 19e-eeuwse sterrenwacht ontrafelden wetenschappers vroeger de samenstelling van de zon en deden ze voor het eerst voorspellingen over het weer. Nu is Sonnenborgh een museum en ga je als bezoeker op onderzoek! Beklim de trappen van het observatorium en bewonder de sterrenhemel op een Sterrenkijkavond. Kom alles te weten over het bijzondere gebouw, de sterren en het weer in een tentoonstelling, rondleiding of lezing. Of ga mee op een virtuele reis door het heelal in het planetarium. Sonnenborgh is gebouwd op een monumentaal bastion uit de 16e eeuw. Het is een van de best bewaarde bastions in Noord-Europa.

Locatie:Zonnenburg 2
Routebeschijving
Website:https://www.sonnenborgh.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Aanraken toegestaan
  • Demonstraties
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Tactiele plattegrond
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Sonnenborgh is beperkt toegankelijk voor minder mobiele bezoekers. Het bastion en de sterrenwacht zijn monumentale gebouwen met drempels en zware deuren. Er zijn geen liften. De telescopen en het bastion zijn uitsluitend bereikbaar via een trap. Er zijn geen aangepaste toiletten voor mindervaliden. Het is aan te raden begeleiding mee te nemen als je minder goed ter been bent. Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum en de sterrenwacht. Voor hulphonden maken wij natuurlijk een uitzondering.

Voor bezoekers met een visuele beperking heeft Sonnenborgh maandelijks een speciale rondleiding: Sterren kijken met handen en oren. Elke laatste zondag van de maand of op afspraak. Meer informatie over deze rondleidingen vind je op www.sonnenborgh.nl/handen-en-oren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud