Museum Speelklok

Twee kinderen lopen langs een groot goudkleurig draaiorgel. Ze kijken vol verbazing schuin omhoog naar het orgel met al zijn kleine details.

In Museum Speelklok zijn zelfspelende muziekinstrumenten te zien en te horen. Tijdens de doorlopende Muzikale Tour brengen rondleiders de instrumenten tot leven door ze live te laten spelen. Daarbij vertellen ze bijzondere verhalen die achter de collectie schuilgaan.

Locatie:Steenweg 6, 3511 JP Utrecht
Routebeschijving
Website:https://www.museumspeelklok.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Geleidehonden toegestaan
  • Rolstoelvriendelijk
  • Rondleidingen op maat
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Voor wie minder goed ziet is het leuk om naar dit museum te gaan, juist omdat je veel hoort: draaiorgels, speelklokken en nog veel meer. Er zijn gidsen die met je door het museum lopen en er van alles over vertellen.

De museumstukken zijn goed van dichtbij te bekijken, sommige zijn ook aan te raken. De ruimtes zijn goed verlicht en de opstelling is overzichtelijk.

Hulp- en geleidehonden zijn welkom in het museum.

Tastbare muziek

Met de steun van de RAAK-stimuleringsprijs, het Rabofonds en de Stichting Van Baaren is Museum Speelklok eind 2017 gestart met het project Tastbare Muziek voor bezoekers met een visuele beperking. Het project is nog in ontwikkeling, maar het is al mogelijk om tegen gereduceerd tarief een speciale groepsrondleiding aan te vragen. Bel voor meer informatie naar 030-231 2789 en/of mail je vragen, tips en opmerkingen naar info@museumspeelklok.nl.

Rolstoelen

Museum Speelklok is grotendeels toegankelijk voor rolstoelers. Alle ruimtes zijn gelijkvloers en er zijn geen drempels. Er zijn liften en is er een toilet voor mindervaliden. Museum Speelklok beschikt over drie rolstoelen die je kunt reserveren via tel. 030 231 27 89.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud