Mariniersmuseum

Een museumzaal met vitrines en plateaus met verschillende attributen van de marine. op de voorgrond oa een uniform en legermotor.

Het Mariniersmuseum in Rotterdam is dé plek waar je dit stoerste onderdeel van de Nederlandse Krijgsmacht leert kennen. Bijzondere verhalen en beeldmateriaal bieden een persoonlijke inkijk in het dagelijks leven van de marinier. Hoe is het om te werken in de jungle of sneeuw? Hoe kan je overleven in de meest bijzondere en extreme omstandigheden? De mariniers vertellen het je zelf. Al 5 jaar behaalt het Mariniersmuseum de top 3 in de ANWB-verkiezingen het ‘Leukste uitje van Zuid-Holland’. Door een regelmatig veranderend aanbod in exposities biedt het museum een verrassende en inspirerende beleving rond de wereld van de mariniers.

Locatie:Wijnhaven 7-13, 3011 WH Rotterdam
Routebeschijving
Website:https://www.mariniersmuseum.nl/nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Invalideparkeerplaats
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelen te leen
  • Rondleidingen op maat

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het museum verwelkomt iedereen die geïnteresseerd is in de mariniers! Neem van te voren contact op met het museum om te bespreken wat we qua persoonlijke begeleiding kunnen bieden. Het mariniersmuseum is een klein museum. Maar de expositieruimtes op de derde en tweede verdieping zijn ruim en breed genoeg en er is een lift. De eerste verdieping is speciaal voor kinderen ingericht. Telefoonnummer: 010-4129600 Emailadres: info@mariniersmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud