Kijk en Luistermuseum

Onder de tekst Kijk en luistermuseum een foto van een ouderwetse toonbank met allerlei koopwaar. Achter de balie staat een paspop met klederdracht aan

Het Kijk en Luistermuseum is de schatkamer van Bennekom. Alle zintuigen worden geprikkeld bij een bezoek aan dit veelzijdige museum.

Locatie:Kerkstraat 1, 6721 VA Bennekom
Routebeschijving
Website:http://kijkenluistermuseum.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Demonstraties
  • Ringleiding
  • Rolstoelvriendelijk
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Alle bezoekers van het museum krijgen een gratis rondleiding met demonstratie in de muziekzaal. Gedurende ca. 45 minuten vertelt een rondleiding u over de geschiedenis van de diverse soorten mechanische muziekinstrumenten en hoort en ziet u een groot aantal van de  instrumenten in bedrijf. De zaal beschikt over een tribune zodat bij groepen iedereen goed zicht heeft op de demonstraties. Er is een ringleiding voor slecht horenden.

Ervaring van een bezoeker

Een erg leuke rondleiding voor mensen met een visuele beperking. Alles mag aangeraakt worden en natuurlijk geluisterd. Wij hadden genoeg aan het luistergedeelte (duurde ongeveer 45 minuten). Ik zou van te voren even bellen. Wij hadden het geluk dat het erg rustig was, maar als er een grote groep is dan is er natuurlijk minder tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud