Hof van Nederland

logo Hof van Nederland

In Hof van Nederland beleef je aan de hand van Dordtse historische verhalen, hoe wij in Nederland omgaan met onze vrijheden, vroeger en nu, verteld vanuit verschillende perspectieven.

Locatie:Hof 6, 3311 XG Dordrecht
Routebeschijving
Website:https://www.hofvannederland.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Aanraken toegestaan
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Hulp of begeleiding mogelijk
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelen te leen

Hoe toegankelijk is dit museum?

Hof van Nederland is een oud gebouw. Het is vaak verbouwd, met vele hoogteverschillen tussen de verschillende ruimtes. Dat is juist de charme, van het gebouw, maar het brengt ook nadelen met zich mee.

Het is hierdoor minder toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. Met de speciale ‘Liftroute’ kun je vrijwel alles zien. De Tentoonstelling Dordtenaren is alleen bereikbaar via een traplift. Boven staat een rolstoel waar je gebruik van kunt maken. Binnen het museum kan geen gebruik worden gemaakt van een scootmobiel.

De entree van het museum is te bereiken via de Schoolstraat of de Kloostertuin. De andere toegangswegen naar het plein hebben trappen die niet rolstoeltoegankelijk zijn.

Begeleiders van een (duw)rolstoel krijgen gratis toegang. Je kunt je melden bij de balie, of indien gewenst online een gratis ‘Rolstoelbegeleider’ ticket reserveren.

Met een omweg zijn vrijwel alle ruimtes van het museum met een rolstoel of rollator te bereiken. Met een lift of traplift kun je op elke verdieping komen. Maar de standaard rondleidingen volgen een route die niet mogelijk is met een rolstoel. Zit je in een rolstoel en wil je graag een rondleiding, stuur dan een mail naar reserveringen of via telefoonnummer +31 (0)78 770 5217.

Er zijn rolstoelen beschikbaar. We raden aan deze minimaal 1 werkdag van tevoren te reserveren via reserveringen@dordrechtsmuseum.nl of via telefoonnummer +31 (0)78 770 5217.

Rolstoel reserveren
Er zijn rolstoelen beschikbaar. We raden aan deze te reserveren via reserveringen@hofvannederland.nl of via telefoonnummer +31 (0)78 770 5217.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud