Het Grachtenmuseum

Een aantal jonge bezoekers buigt zich over een grote maquette van de Amsterdamse grachten. Door de lampen is de maquette rood paars gekleurd.

De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest gevierd, het leven geleefd. Het is dit verhaal dat in Het Grachtenmuseum op avontuurlijke wijze wordt verteld. Het museum huist in een monumentaal pand aan de Herengracht, waar je in een wervelende tour door 400 jaar geschiedenis reist. Het Grachtenmuseum laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. Het Grachtenmuseum is er voor iedereen die van de stad houdt, of op het punt staat er verliefd op te worden. De multimediale tour wordt bezocht met een gratis audiotour. Deze is beschikbaar in zeven verschillende talen.

Locatie:Herengracht 386, 1016 CJ Amsterdam
Routebeschijving
Website:https://grachten.museum/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Hulp of begeleiding mogelijk
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelvriendelijk
  • Rondleidingen op maat

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het Museum vertelt het verhaal van de grachten met een audiotour, door het museum heen is weinig geschreven informatie. Dit maakt het museum minder aantrekkelijk voor mensen die doof of slechthorend zijn.

Wel beschikt het Museum over liften die alle etages kunnen bereiken. Hierdoor is het museum voor een 17e-eeuws pand erg rolstoelvriendelijk. Mocht u een rolstoel gebruiken, dan raden wij u aan voor uw bezoek even naar het museum te bellen (020 421 1656) op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat er personeel klaar staat om u op te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud