Fries Museum

Het modern aandoend gebouw is grotendeels van glas en heeft een groot uitstekend plat dak

Het Fries Museum vertelt het 'verhaal van Friesland' aan de hand van historische objecten en kunstwerken. Denk aan het zwaard van vrijheidsstrijder Grutte Pier, oude kostuums, bodemschatten uit de Friese terpen, de nalatenschap van exotische danseres en mogelijke dubbelspion Mata Hari, schilderijen van Gerrit Benner, hedendaagse beeldende kunst en de film de Overval.

Locatie:Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden
Routebeschijving
Website:http://www.friesmuseum.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Gratis toegang begeleider
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het Fries Museum streeft ernaar om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor alle bezoekers. Het museum is gevestigd in een modern gebouw en is goed toegankelijk voor mindervaliden. Op elke verdieping is een invalidentoilet aanwezig en parkeren kan gemakkelijk in de parkeergarage onder het museum. Mensen die het museum niet zelfstandig kunnen bezoeken kunnen gratis een begeleider meenemen. Hulphonden zijn ook welkom.

Rolstoel

Alle verdiepingen zijn bereikbaar met een lift. Wij hebben rolstoelen en kleine scootmobielen te leen in het museum, deze kan je reserveren via infobalie@friesmuseum.nl.

Blinden en slechtzienden

Een blindenstok en blindengeleidehond zijn toegestaan in het museum. Ook is er een audiotour bij de permanente tentoonstelling Ferhaal fan Fryslan. Deze audiotour kan beluisterd worden via je eigen smartphone. Download de tour alvast op deze pagina.

Doven en slechthorenden

Voor dove of slechthorende bezoekers is het mogelijk tijdens een rondleiding of lezing gebruik te maken van een schrijftolk. Een schrijftolk wordt vergoed door de overheid en is zelf digitaal aan te vragen. Een tolk bij een rondleiding hoeft geen entreeticket voor het museum te kopen, maar geldt als (gratis) begeleider.​ Meer informatie over (het aanvragen van) een schrijftolk is hier te vinden.

Gratis toegang begeleider

Op vertoon van een OV-begeleiderskaart kun je in dit museum gratis iemand mee naar binnen nemen.

Ervaring van een bezoeker

Open, ruimtelijk, egaal licht buiten de tentoonstellingsruimtes, Bij binnenkomst een informatiebalie en er werken aardige mensen. Tentoonstellingen allen met egaal licht, maar wel wat donkerder dan gemiddeld genomen ideaal is. Opstelling Ferhaal fan Fryslan, eigenlijk de belangrijkste tentoonstelling, is heel visueel vormgegeven, ik vraag me af of dit een goed zichtbare tentoonstelling is. Dit vanwege kriskras opgehangen objecten, teksten die niet direct ernaast geplaatst zijn maar op een platform ervoor met een stippellijn naar het object en ook vanwege de ‘volheid’ van de tentoonstelling. Met name de 3e verdieping heel toegankelijk qua licht, open, benaderbaar. Er zijn geen suppoosten op zaal voor eventuele hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud