Foam

Een uithangbord van de tekst foam aan een wit stenen gevel.

Locatie:Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam
Routebeschijving
Website:http://www.foam.org
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Audiotour
  • Geleidehonden toegestaan
  • Gratis toegang begeleider
  • Rondleidingen op maat
  • Pictomuseumkaart

Hoe toegankelijk is dit museum?

Foam vindt het belangrijk dat het museum toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen. Fotografie is van iedereen, ongeacht afkomst, leeftijd of beperking.

Het gebouw

Foam is gevestigd in het voormalig Fotomuseum en bestaat uit drie samengetrokken grachtenpanden. De boeiende geschiedenis van het pand zorgt niet alleen voor een bijzondere sfeer in het museum, maar ook voor een spannende routing, met veel trappen en diverse niveauverschillen.

Het museum beschikt over een lift en invalidentoilet. Er is een mindervalidenparkeerplaats voor de deur van het museum, en een laden/lossenplaats, waar bezoekers eventueel kunnen worden afgezet.

Rolstoelen & scootmobielen

Helaas is het monumentale pand slechts in beperkte mate toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  Het is helaas niet mogelijk om het museum met een scootmobiel of een elektrische rolstoel te bezoeken. Neem voor je bezoek contact op met het museum zodat je samen de mogelijkheden kunt bespreken.

Gratis entree voor begeleiders

Kom je met een begeleider naar het museum, dan mag deze op vertoon van een OV-Begeleiderskaart gratis het museum binnen.

Hulphonden

Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van geregistreerde hulp- of geleidehonden mits deze aangelijnd zijn.

Rondleiding in Nederlandse Gebarentaal

Voor mensen die doof of slechthorend zijn organiseert Foam organiseert iedere eerste donderdagavond van de maand een gratis rondleiding in Nederlandse Gebarentaal.

Wil je op een ander moment een rondleiding of workshop in Nederlandse gebarentaal boeken? Bespreek de mogelijkheden met de afdeling Educatie via educatie@foam.org of 020-5516500.

Rondleidingen op maat

Kun je, of een familielid, vanwege diverse (gezondheids)redenen niet meedoen aan de reguliere programma’s of heb je wat meer tijd of begeleiding nodig tijdens een rondleiding? Bespreek de mogelijkheden met de afdeling Educatie voor een rondleiding op maat via educatie@foam.org of 020-5516500.

Ervaring van een bezoeker

Ik ben afgelopen maand bezoek Foam museum met mijn klaasgenoot geweldig vond ik het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud