Luisteruitgave Frans Hals Museum

Een man en vrouw staan voor een schilderij met rechts daarvan een tekst en links een kleiner schilderij. Ze hebben allebei een koptelefoon op hun hoofd.

‘Niemand was zo goed in het schilderen van de lach als Frans Hals dat was.’ Enthousiast vertelt gids Evelyn Cnossen over de portretten van deze wereldberoemde schilder. Over zijn losse stijl, waarin hij verschilde van Rembrandt bijvoorbeeld. Met deze luisterspecial beleef je het Frans Hals Museum vanuit je luie stoel.

In 2013 bestaat het Frans Hals Museum in Haarlem 100 jaar. Dat was aanleiding voor de redactie van Dedicon om een speciale luisteruitgave uit te brengen.

Frans Hals

Frans Hals begon al op jonge leeftijd te schilderen. Hij schilderde portretten en schuttersstukken. Dat deed hij zo trefzeker, dat zijn roem zich ook buiten Haarlem en omstreken verbreidde.

Waar Frans Hals zo beroemd om is geworden, is zijn losse stijl. Die werd in die tijd al door kenners geprezen. Hij is de man van de portretten van rijke koop- en edellieden, van regenten en de gewone burgers uit zijn tijd.

Luisterrondleiding

In de luisteruitgave van Dedicon maak je een rondleiding langs de schilderijen van Frans Hals. Gids Evelyn Cnossen vertelt bevlogen over zijn leven en werk. De uitgave is een ideale voorbereiding voor een bezoek aan het museum.

De luisteruitgave Frans Hals staat op Daisy-cd. Om hem te kunnen beluisteren heb je een Daisy-speler of een cd-speler met mp3-functie nodig. Ook kun je hem afspelen op een PC met Media Player.De cd duurt ongeveer 60 minuten en € 4,-. Hij is te bestellen bij Aangepast Lezen, tel. 070 – 338 15 00 of per e-mail: abonnee@aangepastlezen.nl.