Drie musea in running voor RAAK Stimuleringsprijs

Een detail van een draaiorgel waarop een van de vrouwelijke figuren is te zien die met een stokje tegen een belletje tiktMuseum Speelklok is één van de kanshebbers op de hoofdprijs.

Het Tropenmuseum, Museum Speelklok en Museum Boijmans van Beuningen zijn genomineerd voor de vernieuwde RAAK Stimuleringsprijs. Voor het eerst ontvangen alle finalisten een geldprijs om hun collectie toegankelijk(er) te maken voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Het museum dat de meeste stemmen ontvangt op www.raakstimuleringsprijs.nl gaat naar huis met de hoofdprijs van €25.000.

Publieksstemmen 

De drie finalisten, die zijn gekozen door een vakjury, vertellen op de website van de RAAK Stimuleringsprijs over hun droom van een toegankelijk museum voor mensen met een visuele beperking. Dat is ook de plek waar een stem kan worden uitgebracht op één van de inzendingen.

RAAK Stimuleringsprijs 

Met de RAAK Stimuleringsprijs, die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt, worden musea gestimuleerd om hun collectie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. De prijs is een initiatief van het Oogfonds, het Van Abbemuseum en Stichting Dedicon en wordt ondersteund door verschillende fondsen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt op 11 september plaats bij de winnaar van vorig jaar: Museum Beelden aan Zee in Den Haag. Alle finalisten ontvangen een geldbedrag, reliëftekeningen en kennis van een specialist over het toegankelijk maken van een collectie.