Oog in oog met de Romeinen in Ermelo

Op een blauwe wand hangen diverse ietsm zoals een wandtekst, een schildering van een topografische tekst en iets waar een man aan voelt met zijn vingers.

“Een lang uitgedacht plan wordt nu werkelijkheid”, staat te lezen op de Facebookpagina van Museum Het Pakhuis in Ermelo. Bij de tentoonstelling Oog in oog met de Romeinen zijn speciale aanpassingen gemaakt voor bezoekers met een visuele beperking. Vorige maand werden deze aanpassingen feestelijk geopend.

Directeur Aimée Streefland licht toe: “Iets wat op afstand van je is, kan je leren kennen door die afstand te overbruggen. Je zintuigen zijn bij uitstek geschikt om dat te doen. Door te voelen, proeven en ruiken komt het verre verleden veel makkelijker dichterbij.” In de tentoonstelling is van alles te voelen, zoals een maliënkolder. Ook is informatie te lezen in braille.

Bezoekers kunnen de tentoonstelling zelfstandig bezoeken. Daarnaast komen er vanaf september eens per maand speciale rondleidingen voor mensen met een visuele beperking.