Een bureau met een oude bakelieten telefoon en boeken. Het bureau is schaars verlicht door een enkele bureaulamp

Museum Bescherming Bevolking – Commandopost Rijswijk

Het museum bescherming bevolking in Rijswijk is een volledig intacte commandobunker van de Bescherming Bevolking. De commandopost bood plaats aan circa 70 mannen en vrouwen die gedurende 4 weken in de bunker verbleven wanneer er een dreiging zou zijn in de periode van de koude oorlog. De commandopost is vrijwel operationeel ingericht met oude typemachines, telefoons van bakeliet, telexapparaten, oude uniformen etc. Teven is er een klein maar compleet museum waar de taken van de BB worden uitgebeeld door middel van diorama’s. Ook bevinden zich nog sporen uit de tweede wereldoorlog op het bunkercomplex wat op hetzelfde terrein in gevestigd….

Read More

Een zandkleurig stenen gebouw van 2 verdiepingen gelegen aan het water. Het pand heeft een grijs dakpannen waarin rode pannen het woord Kaashandel in is te lezen

it Tsiispakhûs

Een monumentaal kaaspakhuis daterend uit 1905,in gebruik geweest als kaaspakhuis en thans museum waarin de geschiedenis van de boter- en kaasbereiding wordt getoond, de opkomst van de vele melkfabrieken in Friesland wordt verteld en getoond, de positie van de boerin en het verlies van haar taak op de boerderij wordt belicht.

Read More

Een lange witte gang met links schilderijen aan de muur en daarvoor tafels met allerhanden informatie.

Historisch Museum Heiloo

In een lange gang loopt een tijdlijn met gegevens over Heiloo van ijzertijd tot nu. In de expositiezaal verzorgen wij wisselende exposities met betrekking tot Heiloo. Er is daar ook een vitrine met zaken rondom de literaire Kring van Heiloo. In de filmzaal worden op verzoek films over Heiloo vertoond. Achterin de filmzaal is een expositie over Stolpersteine in Heiloo.

Read More

Aan het eind van een groen grasveld, omgeven door bomen, ligt een cremekleurige villa met rood pannendak. Boven de pompeuse ingang met pilaren en een trap ligt een dakkapel met balkon

Streekhistorisch Centrum

Ontdek in het Streekhistorisch Centrum de geschiedenis van de Kanaalstreek. Het is gevestigd in een monumentale villa uit 1884. Naast de vaste tentoonstelling zijn er wisselexposities over uiteenlopende thema’s, en gedurende het winterseizoen elke zondagmiddag een lezing of concert. Het documentatiecentrum biedt mogelijkheden voor eigen historisch onderzoek.

Read More

Een aantal jonge bezoekers buigt zich over een grote maquette van de Amsterdamse grachten. Door de lampen is de maquette rood paars gekleurd.

Het Grachtenhuis

De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest gevierd, het leven geleefd. Het is dit verhaal dat in Het Grachtenhuis op avontuurlijke wijze wordt verteld. Het museum huist in een monumentaal pand aan de Herengracht, waar je in een wervelende tour door 400 jaar geschiedenis reist. Het Grachtenhuis laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. Het Grachtenhuis is er voor iedereen die van de stad houdt, of op het punt staat er verliefd op te…

Read More

Op de luchtfoto is het vierkante terrein van het museum goed te onderscheiden. Het museum gebouw is omsloten door een brede slotgracht waaraan groen tuinen met witte paden liggen. Het gehele terrein wordt omsloten door brede hoge haag van bomen.

Landgoed Verhildersum Leens

Ontdek en beleef de geschiedenis van noordwest Groningen op Landgoed Verhildersum Leens, vlakbij de Waddenzee en het Lauwersmeergebied. Omgeven door tuinen en singels ligt Verhildersum te midden van wierden, kanalen en velden. Dit museale landgoed vertelt het verhaal van het Hogeland in de 19e eeuw, over oude adel en nieuwe borgbewoners, een innovatieve, opkomende boerenstand en de landarbeiders. Maak kennis met de bewoners, ontdek hun verhalen en hoe ze leefden. Het verleden komt tot leven in de compleet ingerichte woningen, bijzondere exposities en allerlei evenementen en activiteiten

Read More

Op een binnenplein met kleurige stenen stat een hoog statig gebouw. Aan weerszijde van het gebouw sluit een galerij met pilaren het plein af. Het licht stenen gebouw wordt opgefleurd door ramen met rode luiken.

Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is hét museum van en voor Leiden, met presentaties van de middeleeuwse tijd tot hedendaagse kunst.

Read More

Een oudere man en vrouw in klederdracht staan gebogen over groene planten in de tuin van het museum

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is een streekmuseum in gemeente Epe met een monumentale Veluwse boerderij. Naast de boerderij uit 1715 heeft het museum een rolstoeltoegankelijk tentoonstellingsgebouw. In het tentoonstellingsgebouw maakt de bezoeker kennis met voorwerpen van op- en rond de Veluwse boerderij. Deze zijn voelbaar.

Read More

Een statig tweeverdiepingen hoog gebouw van bruine bakstenen en een grijs pannendak. Het gebouw is symetrisch met aan beide zijde van de ingang 2 ramen naast en boven elkaar. Voor het gebouw licht een grasveld met daarin twee hoge vlaggenmasten.

Museum Peel en Maas

Museum Peel en Maas biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin! Van de jager-verzamelaars, de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot het meer recente leven in de jaren vijftig. Voor kinderen is er de spannende speurtocht! Hoogtepunt is de nabootsing van de aardbeving in 1992. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft… Bij vertrek ontvang je een leuk aandenken van je bezoek aan het museum. In de gezellige horeca-afdeling sluit je het bezoek af met een kopje koffie met heerlijke Limburgse vlaai. Kom langs bij Museum Peel en Maas en laat je verrassen…

Read More

Lettertype formaat aanpassen
Contrast