Zuiderzeemuseum-geurbeleving ‘Ruik de tijd’

Een omheind grasveld met uitgestalde vissersnetten. op de achtergrond houtenhuisjes en een witte houten gebogen brug.Impressie Zuiderzeemuseum (foto zuidereenmuseum.nl)

Ga nu je neus achterna in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen! Het museum – met bouwsels afkomstig uit dorpjes rondom de Zuiderzee (periode 1880-1930) – kent elk jaar een themajaar. Dit jaar is het thema Ruik de Tijd. Middels geur probeert het museum herinneringen boven te brengen bij het publiek.

In de gebouwtjes zijn daarvoor 20 geurpunten gemaakt. Elian Deenik ging voor luistermagazine Cultuur, Trends & Mode haar neus achterna, samen met Niels Lauwers van het Zuiderzeemuseum. Ze ontdekte de lekkerste, maar ook de smerigste geuren….

Beluister fragment (mp3)

De complete reportage staat in editie 9 van Cultuur, Trends & Mode en is een mooi begin voor een bezoek aan de geurbeleving ‘Ruik de tijd’ die nog duurt tot half oktober.

Editie 9 van CTM kun je als proefnummer (Daisy of  streaming) aanvragen bij Aangepast Lezen, tel. 070 – 338 15 00 of per e-mail: abonnee@aangepastlezen.nl.

CTM signaleert tweewekelijks de wereld van kunst, cultuur en mode plus de visuele trends in de samenleving. CTM is er voor mensen met verminderd of geen zicht. Voor mensen, die de beeldcultuur willen bijhouden. En die willen weten hoe het straatbeeld plus het landschap om hen heen verandert.