Unieke geurexpositie in luistertijdschrift Cultuur, Trends & Mode

mensen buigen zich over vitrines waar parfumflessen op staan om geuren te kunnen ruiken die bij de attributen in de vitrine passen.Foto: Scent Art Net / Caro Verbeek

‘In search of lost scents’ laat bezoekers ervaren hoe kunstenaars en parfumeurs geuren in hun kunst verwerken. Zo rekken zij de grenzen op van visuele kunst. Behalve kunstvormen met geur biedt de tentoonstelling ook reconstructies van historische geuren: hoe rook het ten tijde van de Slag van Waterloo? Deze unieke expositie hoort bij het promotieonderzoek van geurhistorica Caro Verbeek en is nog tot 23 mei te ruiken in de VU in Amsterdam.

Let op: alleen toegang tijdens openingstijden van het Hoofdgebouw van de VU. De expositieruimte bevindt zich in het hoofdgebouw op de eerste etage rondom de Aula.

Audioreportage

Luistermagazine Cultuur, Trends & Mode besteedt een kleine 20 minuten luistertijd aan deze expositie. Ook als je niet – meer – de gelegenheid hebt om hem te bezoeken is de audioreportage de moeite waard.

Beluister een fragment van 3 minuten

De complete reportage staat in editie 8 van Cultuur, Trends & Mode. Deze editie van CTM kun je als proefnummer (Daisy of  streaming) aanvragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen: 070 – 338 15 00, of per e-mail: klanten@passendlezen.nl

Over CTM

CTM signaleert tweewekelijks de wereld van kunst, cultuur en mode plus de visuele trends in de samenleving. CTM is er voor mensen met verminderd of geen zicht. Voor mensen, die de beeldcultuur willen bijhouden. En die willen weten hoe het straatbeeld plus het landschap om hen heen verandert.