Toetanchamon op de tast voor doofblinden

3 mensen voelen aan een blauwe wand met daarop gouden hiërogliefenToetanchamon, zijn graf en zijn schatten. ©Semmel Concerts

Een vergulde schrijn met hiërogliefen en natuurlijk het beroemde dodenmasker: dit zijn slechts enkele van de zorgvuldig gereconstrueerde pronkstukken die te zien zijn tijdens de tentoonstelling Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten in Amsterdam EXPO. Op vrijdag 5 april 2013 biedt deze tentoonstelling een aantal extra voorzieningen voor doofblinden.

Bezoekers die zowel een visuele als een auditieve beperking hebben kunnen op deze middag de schatten van Toetanchamon aanraken. Ze kunnen ontdekken hoe hiërogliefen eruitzien en hoe de verschillende kunstwerken zijn vervaardigd. Daarnaast is er extra verlichting aangebracht en zijn er voorzieningen voor doventolken.

Meer speciale rondleidingen

Amsterdam EXPO organiseerde bij de tentoonstelling Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten op 14 februari al rondleidingen voor blinden en slechtzienden, net als vorig jaar tijdens de tentoonstelling Body Worlds.

Toegankelijkheid is een belangrijk speerpunt van Amsterdam EXPO. Yvonne de Vries, medewerker marketing & communicatie: ‘Amsterdam EXPO wil graag haar tentoonstellingen – waar mogelijk – toegankelijk maken voor iedereen, dus ook voor mensen met een visuele beperking. Als de tentoonstelling het toelaat, willen we dit bij de volgende expositie zeker weer organiseren.’