Onzichtbaar in het CODA museum

Iemand voelt met twee handen aan een voorwerp uit de collectie dat zij op aar schoot vast houdt

Maandag 27 januari eerste rondleiding van dit jaar voor blinde en slechtziende mensen door CODA Museum

27 januari van 10.00 tot 12.00 uur | CODA Museum, Vosselmanstraat 299 Apeldoorn

Ook in 2020 kunnen blinde en slechtziende mensen weer deelnemen aan Onzichtbaar zichtbaar, rondleidingen die CODA in nauwe samenwerking met Koninklijke Visio aanbiedt. Speciaal opgeleide rondleiders maken dat wat onzichtbaar is zichtbaar door middel van voelen, ruiken en luisteren. Tijdens deze rondleidingen wordt stilgestaan bij verschillende kunstwerken in één of meerdere tentoonstellingen die op dat moment in CODA Museum te zien zijn.

De eerste helft van dit jaar staat Onzichtbaar zichtbaar gepland op 27 januari, 24 februari, 23 maart en 27 april. De rondleiding begint om 10.00 uur met koffie of thee in CODA Café waarna we vanaf ongeveer 10.30 uur de tentoonstelling(en) bezoeken. Elke rondleiding staat in het teken van een ander thema en andere kunstwerken. Tijdens de uitleg en opdrachten zijn klapstoelen aanwezig zodat iedereen kan zitten; uw geleidehond is uiteraard ook welkom.

Het thema van de eerste rondleiding van dit jaar is ‘Anders dan anders; wat is normaal?’. Hierbij staan een aantal werken uit de tentoonstelling Drag Power – Gender, pride & glamour centraal.

Aanmelden & kosten
Wilt u een rondleiding bijwonen, stuur dan een e-mail naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Onzichtbaar zichtbaar’. Noteer daarbij ook de datum, uw naam, het aantal personen en of u een geleidehond meeneemt. U kunt ook contact opnemen met Annemiek van der Horst of Merel Buiting (055-5268512). Aan elke rondleiding kunnen maximaal vijf deelnemers en vijf begeleiders meedoen. Deelname bedraagt € 7,50, inclusief toegang CODA Museum en koffie of thee vooraf. Voor begeleiders is deelname gratis.

Deze informatie is ook te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/onzichtbaar